FødevareWatch

Partier vil fjerne regel om at stoppe fester kl. 23.00

Det skal ikke være mere restriktivt nu, når der er vacciner, end sidste år, mener bl.a. Venstre, der vil droppe festregel, der udelukker fester på bookede restauranter.

(Illustration) | Foto: Tim Kildeborg Jensen

Står det til Venstre, skal det være slut med at tænde lyset i forsamlingshuse og med at sende deltagere til private fester hjem klokken 23.

Det fremgår af et brev, som Venstre har sendt til de øvrige partier bag genåbningsaftalen. Her foreslår partiet at afskaffe kravet om at stoppe privatfester en time før midnat.

"Det giver ikke mening, at vi har strammere restriktioner i år, end vi havde sidste år, når vi dertil lægger, at vi står i en betydeligt bedre situation."

"Vi har et stabilt lavt antal af indlagte, og der er langt flere danskere, der er vaccineret," siger politisk ordfører Sophie Løhde (V).

Da samfundet blev genåbnet gradvist efter første nedlukning sidste forår, blev der indført en regel om, at private fester holdt uden for folks private bolig skulle slutte ved midnat.

11. juni blev sluttidspunktet for festerne afskaffet.

På samme måde foreslår Venstre, at serveringssteder, lejede festlokaler, private gildesale, stalde, lader, forsamlingshuse og lignende fra 29. april i år kan holde åbent efter klokken 23.

Det skal gælde til fester, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen, og hvor kun deltagerne i arrangementet har adgang til serveringsstedet.

Ifølge oppositionspartiet bør det være op til de enkelte selv, hvornår festen skal stoppe.

Kravet om at stoppe festen tidligt er i sin oprindelige form indført for at mindske den sociale kontakt og dermed potentiel smittespredning.

Sophie Løhde mener dog ikke, at det er et problem at afskaffe kravet uden at sætte en anden restriktion i stedet.

På spørgsmålet om, hvorfor Venstre har støttet genåbningsaftalerne med festkrav, hvis partiet er imod, svarer hun:

"Det er ingen hemmelighed, at i den aftale er indgået nogle kompromisser. Vi håber og tror, at den her regel, der betyder, at du ikke kan holde forårets og sommerens private arrangementer uden for hjemmet efter klokken 23, heller ikke giver mening hos vores kolleger," siger den politiske ordfører.

Det er dog de selv samme partier, der har indgået aftalen, som Venstre nu søger støtte fra.

De Konservative mener ligesom Venstre, at kravet skal droppes.

Partiets sundhedsordfører, Per Larsen, ser ingen problemer ved at afskaffe kravet, så længe der er tale om private fester med gæstelister, hvis de indbudte er blevet coronatestet på forhånd.

"Og skulle en vise sig at være smittet, fordi testene ikke er 100 procent sikre, kan man på baggrund af gæstelisten hurtigt kontakte dem, der var til festen, så de kan blive testet," siger han.

Enhedslisten vil kigge nærmere på det søndag, skriver TV2.

Socialdemokratiet er imod ifølge sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff.

"Jeg synes, der er et element af uansvarlighed fra Venstres side. At man er med i forhandlinger og er enige om, hvad vi prioriterer. Og så er blækket ikke engang tørt, før Venstre er ude med, at vi skal åbne meget mere og meget hurtigere," siger han til DR Nyheder.

Eksperters anbefaling: Ingen overnatning ved musikfestivaler 

Restauratør: Københavnsk model for udeservering er konkurrenceforvridende 

Frederiksen: Ikke en stor indsats at tage coronatest og booke bord 

Mere fra FødevareWatch

Kioskgrossist får ny direktør

Efter 12 år som direktør i kioskgrossisten Sügro er Jette Andersen skiftet til Dagrofa Logistik & Salg. Ny direktør er på plads til efteråret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier