FødevareWatch

Salling Group vil investere 3 milliarder i 2021 – sådan skal pengene bruges

Med det højeste investeringsniveau i koncernens historie er der bl.a. planer om en trecifret millioninvestering i Salling Groups onlinesatninger og nye Føtex-butikker, fortæller finansdirektør.

Foto: René Schütze

2020 var investeringsmæssigt et rekordår for Salling Group, og meget tyder på at 2021 bliver endnu større.

Hvor koncernen sidste år investerede ca. 2 mia. kr., lyder ambitionerne for investeringsniveauet i 2021 nemlig på 3 mia. kr., fortæller Anders Hagh, der er finansdirektør i Salling Group. Det er det højeste investeringsniveau i koncernens historie.

"Det var første gang i ti år, at vi i 2020 havde investeringer på det niveau, og det planlægger vi at fortsætte med i år. Der har været tale om en bred investeringsliste, hvoraf det dyreste har været 3.0-ombygningen af Netto-butikkerne," siger finansdirektøren.

Ifølge Anders Hagh er 35 pct. af Netto-butikkerne konverteret til det nye koncept 3.0, hvor det går næsten lige stærkt i Danmark, Polen og Tyskland, som er de lande, hvor Netto er repræsenteret.

1,5 mia. kr. af koncernens investeringsbudget gik sidste år til koncernens opkøb af Tescos 300 butikker i Polen. Derudover udgjorde investeringer i koncernens nye lager i Køge ca. 300 mio. kr.

Polske butikker skal give vækst

Netto spiller også en markant rolle i dette års investeringer. Cirka halvdelen af budgettet – altså 1,5 mia. kr. – går til ombygningen af de polske Tesco-butikker. Hver uge skal fem butikker åbne efter endt renovering og ombygning.

Med overtagelsen når Netto op over 700 butikker i landet, og dermed overstiger den polske indsats det danske niveau på 522 butikker. I Tyskland er der 343 Netto-butikker.

Investeringen i de polske Netto-butikker ventes dog at være en god forretning. Ifølge koncernens adm. direktør Per Bank forventes det, at de nye, polske butikker vil lægge en omsætning på 4-5 mia. kr. oveni Salling Groups toplinje.

"Det er usikkert, men det er i hvert fald det, vi håber på, og så har vi en stor base i Polen, som har en større underliggende vækst end et land som Danmark, der er mættet," siger Per Bank.

Trecifret millionbeløb i onlinesats

Det er dog ikke kun i Netto-regi, at Salling Group skal bruge penge i 2021. I løbet af året åbner tre nye Føtex-butikker, og en massiv økonomisk indsats bliver rettet mod koncernens onlineforretninger bl.a. i koncernens pickup-stationer under Bilka-navnet, der skydes i gang fredag.

"Vores investering i Føtex' onlinesupermarked og vores pick up-stationer kommer til at lyde på et trecifret millionbeløb. Onlinesalget landede i 2020 på ca. 8 pct. af det totale salg, og selvom jeg regner med, at det tal vil falde i takt med, at restauranterne åbner, og folk tager på ferie, er det stadig tiltag, der er værd at holde fast i," siger Anders Hagh.

Med henvisning til nye markedstal fra analysehuset Nielsen fremhævede Per Bank ved en briefing onsdag formiddag, at Salling Group i dag sidder på 20 pct. af onlinemarkedet for fødevarer. Ambitionen lyder dog på 35 pct., som svarer til koncernens markedsandel i de fysiske butikker.

"Det med at køre dem (pickup-stationerne, red.) ud på strategiske placeringer i landet, det er noget, som vi forventer os meget af, og når vi ser det i sammenhæng med de andre dele omkring afhentning i butikken, Føtex køb-og-hent og Føtex' hjemmelevering, så tror vi på, at vi er godt på vej til at nå vores markedsandel på 35 pct. af onlinefødevaremarkedet, som er vores mål – i hvert fald i første omgang," sagde Per Bank til regnskabsbriefingen onsdag morgen.

Nye onlinetiltag skal løfte Sallings markedsandel fra 20 til 35 procent

Salling Group når højeste omsætning nogensinde

Ny næstkomanderende i Aldi Danmark 

Mere fra FødevareWatch

Royal Greenland vil sprede nettet mere ud globalt

Den grønlandske fiskekæmpe skal have flere og tykkere tråde ud til de store globale markeder. Efter et barskt 2020 med nedgang i omsætningen på knap en halv mia. kr. og underskud skal salgskanalerne være stærkere, lyder det fra topchef Mikael Thinghuus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier