FødevareWatch

Coop sætter navn på finansdirektør

Knap et par måneder efter den store rokade i Coop har detailkoncernen fundet frem til den nye finansdirektør. Han har tidligere arbejdet i flere andelskoncerner.

Thomas Brebøl Christensen er ny finansdirektør i Coop Danmark. | Foto: PR/DLG

Thomas Brebøl Christensen er blevet udpeget som finansdirektør i Coop Danmark.

Det meddeler Coop i en pressemeddelelse.

Thomas Brebøl Christensen får ansvar for økonomi, teknologi og jura og bliver del af direktionen. Han afløser Kræn Østergård Nielsen, der i september 2020 blev adm. direktør for Coop.

47-årige Thomas Brebøl Christensen kommer fra et job som finans- og økonomidirektør i grovvarekoncernen DLG Amba. Forud for det job var han økonomidirektør i Danish Crown Pork, men har også erfaringer fra Mondelez, Kraft Foods og Cadbury.

"Thomas har indgående finans- og strategierfaring fra nogle af de største internationale virksomheder i vores branche og en stærk uddannelsesmæssig baggrund," siger Kræn Østergård Nielsen.

I min nye rolle vender jeg tilbage til forbrugerprodukter, som jeg bare må erkende, jeg har savnet.

Thomas Brebøl Christensen, ny finansdirektør i Coop Danmark
Thomas Brebøl Christensen begynder i Coop d. 1. marts. Han nåede kun at være i DLG i halvandet år, men siger om farvellet til en andelsvirksomhed og ankomsten til en anden:

"DLG er en stolt virksomhed, som jeg har været meget glad for at være en del af, men jobbet som CFO i Coop Danmark er en mulighed, jeg er nødt til at gribe. I min nye rolle vender jeg tilbage til forbrugerprodukter, som jeg bare må erkende, jeg har savnet. Samtidig er Coop også en andelsejet virksomhed med klare holdninger, som er midt i en spændende transformations- og digitaliseringsproces med en ny strategisk retning og ny ledelse, som jeg nu får mulighed for at blive en del af," udtaler hovedpersonen i en pressemeddelelse fra DLG.

Kun mænd i direktionen

Udnævnelsen af Thomas Brebøl Christensen kommer kort tid efter, at Coop satte navn på den nye kædedirektør i Daglibrugsen, og ifølge Coop-topchef Kræn Østergaard Nielsen er holdet nu ved at være fuldt besat.

"Med Maria (Beck-Tange, red.) og Thomas på holdet er vores nye ledelsesteam ved at være på plads. Dermed står vi stærkest muligt rustet til at nå vores mål om at blive Danmarks mest kundeorienterede virksomhed med vækst, innovation og grøn omstilling øverst på vores dagsorden," siger Kræn Østergård Nielsen.

Endnu er der ikke udpeget en HR-direktør som afløser for Jens Romundstad, ligesom Irma-kæden for øjeblikket ledes af en konstitueret kædedirektør i form af Rikke Wolff.

Direktionen i Coop Danmark er nu fuldt besat. Udover topchef Kræn Østergaard Nielsen og den nye finansdirektør sidder koncerndirektørerne Jens Visholm, Allan Kristoffersen og Per Thau også med ved bordet.

Alt om den gennemgribende rokade i Coop

Coop udpeger kædedirektør i Daglibrugsen Fakta-chef: Flere Coop 365-butikker er på vej 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier