FødevareWatch

Kinesisk leveringskæmpe udvider til hele landet

Levering af dagligvarer er også blevet et stort hit i Kina, hvor leveringsselskabet Meituan nu udvider til 1000 byer og områder.

Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix

Kampen om de kinesiske dagligvarekunder er intens og flyttet i lang mere teknologisk retning med onlinebestilling og levering.

Den store techvirksomhed Alibaba har tidligere i efteråret investeret heftigt i supermarkeder og nu optrapper leveringsselskabet Meituan sine aktiviteter for at være i hele Kina.

Selskabet vil ud i 1000 byer og lokaldistrikter med tre forskellige koncepter. I storbyerne opbygger Meituan en fødekæde, der skal få dagligvarerne leveret indenfor 30 minutter. Tjenesten indeholder desuden en markedsplads hvor butikkerne kan reklamere for specielle leveringsvarer og nyeste tiltag er levering af billig frugt til byer på landet dagen efter bestilling.

Meituan oplevede en vækst på 29 pct. i tredje kvartal i forhold til sidste år til en omsætning på 5,4 mia. dollar, drevet af høj efterspørgsel på fødevarer i år. Selskabet fortæller, at man har 476 mio. brugere tilknyttet tjenesten.

Alibaba vil købe mere op i stor supermarkedskæde

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier