FødevareWatch

Bjergbestigeren forlader toppen i Coop

PROFIL: Stine Glavid forlader efter efter ni år koncernen, hvor hun i sin tid startede som kategorigruppechef.

Efter næsten ti år i Coop har koncerndirektør Stina Glavind valgt at stoppe efter den større rokade, som blev annonceret torsdag eftermiddag.

Den 45-årige direktør, der tidligere har udtalt til FødevareWatch, at hun er en erfaren bjergbestiger, der har bestiget bl.a. Mount Everest og Kilimanjaro, formåede i 2018 også at klatre til tops i koncernen, hvor hun blev udnævnt som koncerndirektør.

"Vi står over for nogle af de største forandringer i dansk dagligvarehandels historie med digitalisering, nye indkøbsvaner og et ekstremt konkurrencepræget marked. Det stiller krav til, at vi skaber størst mulig synergi samtidig med at hver kæde og hver butik skal møde kunderne stærkest muligt lokalt," udtalte hovedpersonen om sin nye stilling i 2018.

Her blev hun ansvarlig for Kvickly, SuperBrugsen, Daglibrugsen og Fakta. Stina Glavind har også selv en fortid i Fakta, hvor hun trådte til som kædedirektør i 2016.

"Stina har gjort det fremragende, senest som ansvarlig for Faktas turn-around. Jeg tror, at Stina også kan være forbillede for en generation af kvindelige ledere i en branche som i den grad trænger til et sundere mix af kønnene på top-niveau. Derfor er vi glade for, at hun har påtaget sig jobbet, hvor målet er fortsat forbedring af driften og større synergi mellem kæderne," udtalte Peter Høgsted, der dengang var adm. direktør for Coop, i forbindelse med forfremmelsen i 2018.

Før Stine Glavind, der er uddannet cand.merc., blev chef for Fakta, var hun henholdsvis kategorigruppechef med ansvar for indkøb af mejerivarer og brød og kommerciel direktør for Kvickly.

Det vides endnu ikke, om Stina Glavind stopper med dags dato, eller om hun ligesom flere af de andre involverede i Coop-rokaden har valgt at blive året ud.

Rollen som koncerndirektør bliver dog ikke genbesat. I stedet bliver der som overligger til arbejdet i de tre supermarkedskæder Kvickly, SuperBrugsen og Dagli´Brugsen indsat en diretktionsstilling, som bliver besat af nyudnævnt koncerndirektør Allan Kristoffersen.

FødevareWatch har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra Stina Glavind i forbindelse med fratrædelsen.

Detailveteran hentes tilbage til Coop

Konstitueret Superbrugsen-direktør bliver forfremmet

Coop gennemfører gennemgribende rokade

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier