FødevareWatch

OVERBLIK: Alt om de seneste corona-restriktioner

Nye krav om mundbind, forbud mod salg af alkohol og skærpelse af forsamlingsbud rammer i denne uge detail- og restaurationssektoren. Få overblikket over den seneste udvikling her.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Senest opdateret 27. oktober

23. oktober fremlagde regeringen og statsminister Mette Frederiksen (S) planerne for, hvordan det stigende coronasmittetal i den kommende tid igen skal komme ned.

Det omfatter nye restriktioner og påbud.

Herunder finder du overblikket over restriktionerne og de reaktioner, det har affødt i de første dage.

Regeringen kræver mundbind i supermarkeder og forbyder salg af alkohol efter 22

 

Regeringens seneste corona-restriktioner kommer til at sætte spor i Nettos åbningstider. Hos Coop tager man det mere roligt og trækker på erfaringer fra Tyskland.

Regeringskrav rammer detail: Netto sadler om

 

Med skærpelsen af regeringens seneste forsamlingsforbud stilles der nye krav til antallet af gæster i et selskab på de danske restauranter. Et selskab er på ti personer, lyder det fra Rigspolitiet.

Restauranter forbydes selskaber på mere end 10 gæster

 

Efter Mette Frederiksens seneste restriktioner sidder brancheorganisationen tilbage med en klar konstatering. "Der er nu behov for at få ryddet op og få gennemgået, om restriktionerne er de mest effektive i kampen mod corona," siger politisk direktør i Horesta

Horesta kræver gennemgang af restriktioner

 

Der er både lagt op til en forlængelse og en udvidelse af eksisterende kompensationsordninger til danske virksomheder.

Regeringen lægger op til at forlænge kompensationsordninger resten af året

 

Regeringens nye restriktioner fik "slettet de sidste reservationer i bogen," lyder det fra Lasse Wiwe, der blandt andet står bag restaurantkæden Cocks & Cows. Han ser frem til en afklaring om nye kompensationsordninger.

Restauratør ser frem til afklaring efter nye restriktioner

 

Fra mandag er det forbudt at sælge alkohol efter klokken 22.00. Alligevel er det ikke frygten for at ikke at kunne sælge dåseøl i de sene timer, der fylder mest hos 7-Eleven, forklarer adm. direktør.

7-Eleven-direktør: Bekymringen er, hvordan restriktioner påvirker salget udenfor alkohol

 

Med de nye coronarestriktioner, der træder i kraft mandag, forventer onlinevirksomheden Nemlig.com yderligere efterspørgsel efter dagligvarelevering, og derfor skal der igen ansættes en stor portion nye medarbejdere.

Nemlig.com regner med at nå 1000 nyansættelser i 2020

 

Den mørke tid bliver endnu mørkere for landets mikrobryggere. Nye coronarestriktioner kan sætte et stort præg på salget, lyder det fra flere bryggerier – et af dem er Amager Bryghus. "Salget til julefrokostsæsonen blev aflivet fredag," siger bryggeridirektør.

Nye restriktioner truer ølsalget i vigtig sæson 

 

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier indgik 27. oktober en aftale, der forlænger de eksisterende hjælpepakker til den 31. januar. Eksempelvis kan underleverandører se frem til mere hjælp.

Ny aftale forlænger og udvider hjælpepakker

 

Hotellernes og restauranternes organisation Horesta ser positive takter i hjælpepakker. Men der er fortsat vigtige elementer, som skal på plads.

Horesta om hjælpepakker: Det virker som om politikerne har forstået alvoren

Få dine nyheder direkte i FødevareWatch-appen!
Til iPhone og Android

Mere fra FødevareWatch

Kioskgrossist får ny direktør

Efter 12 år som direktør i kioskgrossisten Sügro er Jette Andersen skiftet til Dagrofa Logistik & Salg. Ny direktør er på plads til efteråret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier