FødevareWatch

Otte nye medlemmer valgt til Coops landsråd

Coops øverste organ har afholdt landsrådsvalg, og 53 personer er blevet valgt til det råd, som de næste to år skal sætte retningen for detailkoncernen.

Foto: Torben Stroyer/Ritzau Scanpix

Coops landsråd, som repræsenterer de tæt ved 1,9 millioner medlemmer og medejere i koncernen, har fundet sine nye repræsentanter, fremgår det af en pressemeddelelse.

I alt er 45 personer blevet genvalgt, og derudover er der blevet fundet otte nye medlemmer til de i alt 53 pladser, som var på valg i år.

Coops landsråd består i alt af 126 personer, som vælger foreningens formand og bestyrelse, der står for at ansætte direktionen og udpege bestyrelsen i Coops datterselskaber.

Landsrådsmedlemmerne vælges gennem Coops ca. 600 lokale butiksbestyrelser, og halvdelen af pladserne er på valg hvert år, oplyser Coop.

"Vores medlemsdemokrati er med til at sikre, at Coop hele tiden holder sig på tæerne for at være med til at sikre en økonomisk sund virksomhed, varetage forbrugernes interesser og holde Coop i front inden for dagsordener som vores ambitiøse klimastrategi, økologi, madkvalitet, madspild og vores fortsatte digitale udvikling af blandt andet Coop App'en og Scan & Betal," udtaler bestyrelsesformand Lasse Bolander.

Det nye landsråd træder sammen for første gang til landsrådsmødet den 21. november 2020.

Af meddelelsen fremgår det videre, at 28 pct. af kandidaterne til landsrådet er kvinder. 72 pct. af kandidaterne er mænd. 25 af de i alt 74 kandidater ved dette års valg til landsrådet er nye, dvs. de sidder ikke i forvejen i landsrådet. 8 af dem blev valgt ind.

Landsrådet består af 126 medlemmer, hvor halvdelen af pladserne er på valg hvert år:

  • 100 valgt af de lokale bestyrelser i Coops ti foreningsdistrikter
  • 2 valgt blandt alle Irmas medlemmer
  • 10 medarbejderrepræsentanter
  • 10 medlemmer af foreningsbestyrelsen, heraf en medarbejderrepræsentant
  • 2 repræsentanter for den grønlandske brugsforening, KNB
  • 2 repræsentanter for den færøske brugsforening, FK

Mere fra FødevareWatch

Danpo-ejer snupper ny topchef fra Danish Crown

Kyllingekoncernen Scandi Standard har fundet afløseren til Leif Bergvall Hansen, der tidligere på året stoppede som adm. direktør. Den nye direktør har stor erfaring fra kødbranchen og erfaring med at få virksomheder til at vækste, lyder begrundelserne for ansættelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier