FødevareWatch

Britisk supermarkedskæde falder efter svag indtejning og pengestrømme

Indtjeningen dykker hos britiske Morrison, og investorerne sender aktien ned.

Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

Morrison taber 4,5 pct. til 186,45 pence på børsen i London, efter at den britiske supermarkedskæde har aflagt regnskab for det forskudte første halvår, hvor indtjeningen og de frie pengestrømme ifølge finanshuset Berenberg skuffer.

Det skriver Bloomberg News.

Den sammenlignelige salgsvækst eksklusive moms og salget af brændstof steg med 8,7 pct. i halvåret.

Det samlede salg viste dog et fald på 1,1 pct. til 8,73 mia. pund - negativt påvirket fa lav efterspørgsel efter brændstof under coronanedlukningen. Salget er lidt over analytikerprognosen indsamlet af Bloomberg News på 8,69 mia. pund.

Indtjeningen før skat og engangsposter er dykket med 25,3 pct. til 148 mio. pund.

De frie pengestrømme var negative med 228 mio. pund, hvilket er et fald fra positive pengestrømme på 244 mio. pund i samme periode året forinden. Faldet tilskrives primært en midlertidig påvirkning af arbejdskapitalen fra lavere efterspørgsel efter brændstof.

Det tyske finanshus Berenberg vurderer, at investorerne kan blive negativt overraskede over det store fald i de frie pengestrømme, og finanshuset venter også, at konsensusestimaterne sandsynligvis skal sænkes med 1-2 pct.

Morrison har tillid til et fortsat stærkt momentum gående ind i andet halvår, forbedret frie pengestrømme og nettogæld samt endnu et år med indtjeningsvækst.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier