FødevareWatch

Ahold Delhaize opjusterer forventningerne og aktien stiger

Det hollandske detail-selskab Ahold Delhaize der onsdag formiddag leverede et pænt regnskab for andet kvartal har medvind på børsen.

Ahold Delhaize havde i andet kvartal et driftsresultat (EBIT) på 1004 mio. euro, mens selskabets justerede overskudsgrad (EBIT-margin) ligger på 5,3 pct. Her havde analytikere ventet en overskudsgrad på 3,7 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Til sammenligning var selskabets driftsresultat for første kvartal 560 mio. euro.

Massiv tocifret fremgang for hollandsk detailkæmpe

Nettoomsætningen landede på 19,1 mia. euro i kvartalet mod ventede 17,87 mia. euro, mens den underliggende indtjening per aktie endte på 65 cent. Det var dermed højere end analytikernes estimater, der lød på 42 cent per aktie.

Selskabets aktie er på den hollandske børs steget med 6,6 pct. til 26,63 euro onsdag middag.

Ahold Delhaize har især oplevet en fremgang i nethandel under coronapandemien, fremgår det af regnskabet.

"Vi vil forsat omstille os til de ændringer, som vi ser i kundernes handlemønstre og adfærd," siger Frans Muller, adm. direktør for Ahold Delhaize.

Selskabet har hævet sine forventninger til resten af året og regner med en vækst i indtjeningen per aktie i "en lav til middel interval af 20 pct." mod en tidligere ventet "middel etcifret vækst" ifølge Bloomberg samt en højere overskudsgrad for 2020 end sidste år.

Den tidligere forventning var en overskudsgrad på niveau med 2019.

Derudover regner Ahold Delhaize som tidligere nævnt med at sit mål på onlinesalg for 7 mia. euro indenfor dette år. Det er et år tidligere end oprindelig planlagt.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier