FødevareWatch

Salling Group opkøber Tesco Polen

Den danske dagligvarekæmpe opkøber Tesco Polen for 1,5 mia. kr. På sigt er det håbet, at de 301 købte butikker kan få et Netto-skilt over døren.

Foto: PR / Salling Group

Salling Group overtager 301 butikker og to distributionscenter fra den britiske detailkoncern Tesco i Polen for i alt 1,5 mia. kr.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Med opkøbet bliver den danske detailkoncerns polske fodaftryk næsten fordoblet fra de i forvejen knap 390 Netto-butikker i landet.

Tesco Polens cirka 7000 ansatte vil i forbindelse med købet blive en del af Salling Groups organisation, og samlet vil Salling Group efter opkøbet have ca. 60.000 medarbejdere i Danmark, Tyskland og Polen.

"Jeg er særdeles tilfreds med aftalen. Vi konsoliderer Nettos tilstedeværelse i et voksende marked og leverer dermed på vores koncernstrategi. Med overtagelsen af Tesco Polen fordobler vi vores forretning i Polen, og vi bliver en betydelig aktør på et af Europas største markeder," siger Per Bank, adm. direktør i Salling Group.

Salling Group afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse, og når det forhåbentlig sker senere på året vil man begynde at konvertere Tesco-butikkerne til Nettos nye koncept.

Udover udgiften til opkøbet på 1,5 mia. kr. vil koncernen bruge yderligere 1,5 mia. kr. på at konvertere de mange Tesco-butikker til Netto-konceptet i landet.

Netto Polen åbnede i 1995 sin første butik i Szczecin og har i dag godt 5000 medarbejdere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier