FødevareWatch

Detailkæde vil hjælpe små producenter uden fortjeneste

I form af forskellige hjælpepakker vil Irma-kæden hjælpe landets små, lokale producenter gennem krisen. Pakkerne, der går under navnet "Tænk småt" bliver solgt uden fortjeneste til kæden.

Maskmel fra Agrain er blandt de produkter, som man kan finde i Irmas hjælpepakker. | Foto: Lars Andreas Kristiansen / PR Agrain

Under konceptet "Tænk småt" vil Irma-kæden hjælpe små, lokale producenter, der kan have svært ved at klare coronakrisen.

Fra torsdag kan man i de 69 Irma-butikker finde en række specialvarer på hylderne fra nogle af de små fødevareproducenter, som i de seneste måneder har været afskåret fra deres normale salgskanaler på grund af corona. Varerne vil være at finde i seks forskellige hjælpepakker, der sælges uden avance.

"Vi ved, at mange iværksættere og ildsjæle indenfor fødevarebranchen fortsat er rigtigt pressede, og selvom genåbning er på vej, kommer det til at tage et stykke tid for de små lokale producenter at indhente det tabte," udtaler Søren Steffensen, kædedirektør i Irma, i en meddelelse.

Han fortsætter:

"Med det nye initiativ går alt salg direkte til producenterne, og vi håber, at det kan bidrage til at holde gang i forretningen, så vi også på den anden side af krisen har leverandører, der producerer innovative kvalitetsvarer og er med til at udvikle vores fødevarekultur."

Blandt de små producenter finder man København Kombucha, der har været særdeles hårdt ramt af, at der ikke har været afholdt sammenkomster af nogen væsentlig karakter siden midten af marts.

"Det var rigtigt hårdt at se vores forretningsgrundlag blive fjernet fra den ene dag til den anden. Vi er jo stadig en ny virksomhed. Vi kom på markedet sidste år i august, så vi havde store forventninger til vores første forår og sommer, hvor vi havde ordrebogen fuld," siger Louise Benkjær Limbach i meddelelsen.

Hjælpepakkerne koster mellem 200 og 500 kr. og salget går ubeskåret til leverandøren. Pakkerne kan bestilles på Irmas hjemmeside. Udover København Kombucha finder man blandt producenterne også navne som Ish Spirits, Fra Fejø, Agrain, Ishtar, Nørrebrew og Impact Roasters.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier