FødevareWatch

11.000 frivillige vil hjælpe ældre med at købe ind

Dansk Røde Kors og Coop går sammen om at formidle kontakten mellem de ældre, der har brug for hjælp til indkøb, og de 11.000 frivillige, som har meldt sig klar til at hjælpe.

Foto: Miriam Dalsgaard

Corona-situationen gør det til en svær affære at være ældre, syg eller særligt sårbar medborger. Særligt når det kommer til indkøb af daglige fornødenheder og andre opgaver, der kræver at man forlader hjemmet.

I et forsøg på at undgå, at de coronasårbare grupper behøver bevæge sig ud i smitterisikofyldte områder, har Dansk Røde Kors etableret et hjælpenetværk, hvor omkring 11.000 danskere har meldt sig som frivillige.

De mange mennesker bliver nu knyttet sammen med Coop i et samarbejde, der skal sikre, at hjælpen kommer ud til dem, der har brug for det det, i den 1,8 millioner store Coop-medlemsbase, fremgår det af en meddelelse fra de to partnere.

"Danskerne har vist en stor vilje til at hjælpe andre i denne særlige situation. Nu er opgaven at få etableret kontakt mellem dem, og de medborgere, der har behov for hjælp. Derfor er vi glade for, at Coop nu stiller deres kommunikationsapparat til rådighed," udtaler generalsekretær Anders Ladekarl, Dansk Røde Kors.

Det er ifølge Coop-topchef Peter Høgsted ikke noget krav, at indkøbene til de mennesker, som melder om behov for hjælp, finder sted i Coops egne butikker.

"Vi står i en ekstraordinær situation, der kalder på fællesskab mere end noget andet. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe. Indkøbene må naturligvis finde sted lige, der hvor brugerne ønsker det. Det er ikke et krav, at det specifikt skal være i vores 1100 butikker," udtaler han.

Mere fra FødevareWatch

Hastighed og lokale produkter skal give Gorillas succes på det danske marked

INTERVIEW: Fredag varslede tyske Gorillas sit indtog på markedet for levering af dagligvarer i Danmark. I et interview med FødevareWatch sætter selskabets nordiske chef ord på ambitionerne, som ikke går på at kapre markedsandele – og er mere optaget af "revolutionere forbrugeres traditionelle fødevareindkøb".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier