FødevareWatch

Tescos milliardsalg i Asien bidrager med over 10 milliarder dollar

Den britiske detailkoncern Tesco sælger sin forretning i Thailand og Malaysia for mere end 10 mia. dollar. Meldingen om salget holder hånden under aktien på den formiddag, hvor det meste står malet med rødt.

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS / Ritzau Scanpix

Det europæiske aktiemarked er blodrødt mandag, men en lille håndfuld selskaber klarer skærerne i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Et af disse er supermarkedskoncernen Tesco, der mandag stiger 0,2 pct. til 241,1 pence, mens det ledende britiske aktieindeks, FTSE 100, falder 7,3 pct.

Det britiske selskab har mandag kunnet fortælle, at det sælger sin forretning i Thailand og Malaysia for mere end 10 mia. dollar - svarende til 65,9 mia. kr.

Tæt på to tredjedele af beløbet vil blive returneret til aktionærerne i et ekstraordinært udbytte, skriver Bloomberg News.

Tesco, der har flere under 2000 hypermarkeder i Thailand, iværksatte i december en strategisk gennemgang af forretningsområdet, efter at det havde tiltrukket sig interesse.

Salget giver altså en minimal kurs-medvind til Tesco-aktien, hvilket dog står i stor kontrast til den generelle modvind på markedet, der mandag er sendt i knæ.

Faldet kommer, efter at frygten for konsekvenserne af udbruddet af coronavirus har fået tag i markedet, ligesom oliepriserne mandag dykker massivt.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier