FødevareWatch

Prognose: Fødevareforbrug vil stige i et år med faldende julehandel

På trods af en forventning om et generelt faldende merforbrug i de danske husholdninger i julemånederne i år, forudsiger en prognose, at fødevareforbruget vil stige.

Dansk Erhverv forventer at julehandlen af føde- og drikkevarer vil stige 100 mio. kr. sammenlignet med sidste år. Årsagen er en større befolkning og stigende priser. Foto: Linda Johansen / EB / Ritzau Scanpix

Selvom der vil blive lagt for 100 mio. kr. ekstra føde- og drikkevarer i indkøbskurven i forbindelse med julen, vil forbrugstallet være 200 mio. kr. mindre end det, danskerne præsterede sidste år.

Sådan lyder prognosen fra Dansk Erhverv. I alt vurderer organisationen, at husholdningernes merforbrug i november og december vil løbe op i 9,2 mia. kr., skriver Dansk Handelsblad.

Den ventede stigning i fødevareforbruget kommer som konsekvens af stigende fødevarepriser og et højere befolkningstal.

"Det er korrekt, at vi forventer et lille fald i merforbruget i julemånederne – i øvrigt for første gang siden finanskrisen. Det er dog ikke alle dele af julehandlen, som vi forventer daler. Vi forventer en lille stigning i merforbruget af føde- og drikkevarer på ca. 100 mio. kr. Det så vi blandt andet sidste år, hvor fremgang i merforbruget af føde- og drikkevarer var med til at sikre, at vi endte med et lille plus for julesalget sidste år," siger Kristian Skriver, økonomi i Dansk Erhverv, til mediet.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier