FødevareWatch

Norske konkurrencemyndigheder overraskede over lave leverandørpriser i Norgesgruppen

Enkelte leverandører har i Norge over 15 pct. lavere priser på varer, som de sælger til Norgesgruppen end på varer, som de sælger til konkurrenterne i Rema 1000 og Coop. Det kan være brud på konkurrenceloven, lyder meldingen fra konkurrencemyndigheder.

Norgesgruppen har ligesom i Danmark også del i detailkæden Meny i Norge. | Foto: PR / Dagrofa / Uffe Weng

Debatten om detailkoncernernes magt i Norge koger med højt skum for tiden, og i forbindelse med en pressekonference onsdag er der tilsyneladende kommet endnu mere varme under kedlen.

På konferencen sagde Lars Sørgard, direktør for Konkurransetilsynet, norsk pendant til Konkurrencestyrelsen i Danmark, at enkelte leverandører i nogle tilfælde har givet over 15 pct. lavere priser på varer, som sælges til Norgesgruppen. Det skriver E24.no.

"Vi er overrasket over, at der er så store prisforskelle. Prisforskelle er i sig selv ikke ulovlige, men medfører prisforskelle, at forbrugeren har betalt højere priser som følge deraf, kan der foreligge et brud på konkurrenceloven," siger han.

Tilsynet har ifølge en særskilt pressemeddelelse indledt en efterforskning af flere norske aktører. Indtil videre er der indhentet prisoplysninger fra 16 leverandører og man har kortlagt priserne på 2900 produkter.

Norsk prisdebat spidser til 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Arla-bestyrelse udpeger ny næstformand

Arlas bestyrelse har udnævnt afløser til svenske Heléne Gunnarson, som har besluttet at træde ud af andelskoncernens bestyrelse, forud for den kommende nye strategiperiode skydes igang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier