FødevareWatch

Supermarkeder ønsker grænse for farligt sprøjtemiddel nedsat

Danske supermarkeder vil have grænseværdien for pesticider som chlorpyrifos, der beskyldes for at give børn hjerneskader, sat ned. Flere supermarkeder tillader i forvejen mindre mængder end myndighederne.

En række danske supermarkeder vil have strengere krav til farlige pesticider i frugt og grønt. I Coop, Lidl og Aldi er kravene til mængden af farlige pesticider som chlorpyrifos strengere end dem, som myndighederne har.

Det skriver Danwatch.

“Når vi kan halvere vores grænseværdier, bør man også kunne nedsætte den officielle værdi”, siger Thomas Roland, chef for social ansvarlighed i Coop til Danwatch.

Salling Group afventer, at myndighederne selv sætter grænseværdierne ned, lyder det.

Salg, anvendelse og opbevaring af sprøjtemidlet chlorpyrifos er forbudt i Danmark. Ifølge Danwatch er det ikke et lovkrav, at supermarkeder skal undersøge fødevarerne for indhold af farlige pesticider, men de stor kæder gør det alligevel.

Irma vil give fejlfindere stor rabat

Medie: Frugt indeholder sprøjtemiddel som er forbudt i Danmark

Pristjek i 12 butikskæder: Næsten 100 kr. i forskel på indkøb af 15 økologiske varer 

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier