FødevareWatch

Dansk restaurantkæde må forlade eftertragtet London-adresse

Den danske restaurantkæde Mash må på grund af udsigt til en større huslejestigning flytte ud af det eftertragtede Soho-kvarter i London. Planen er dog fortsat at blive i London, siger direktør.

Foto: PR

Med udsigten til stor usikkerhed om de virkelige følger af en kommende brexit-proces, har det været mere end svært for restaurantkæden Mash at nå til enighed med sin udlejer i London, og det tvinger ved månedens udgang den danske kæde på gaden.

"Vi har forhandlet med Crown Estate om huslejen gennem flere år. Med brexit, der giver usikkerhed i markedet, kan vi ikke gå med på de betingelser, som de kommer med. Det er ikke bæredygtigt for nogen," siger Jesper Boelskifte, adm. direktør i Copenhagen Concepts, selskabet bag Mash, i en mail sendt til FødevareWatch.

Ifølge direktøren er der tale en "markant stigning, da det drejer sig om flere millioner kroner."

Håber på to restauranter

Det 2000 kvadratmeter store restaurationslokale på Brewer Street i London-kvarteret Soho, som siden 2012 har huset op til 375 spisende gæster ad gangen, skal forlades med udgangen af maj, og det kommer til at koste en del opmærksomhed i koncernen.

"Efter at vi har forhandlet i flere år, skal vi nu til at afvikle en tocifret millioninvestering på kort tid, og vi kommer til at bruge al vores tid og kræfter på det. Men det, jeg er mest ked af, er, at det går udover en masse gode kolleger og gæster. Vi skal sige farvel til gode medarbejdere uden at have god tid til det. Det ærgrer mig," udtaler Jesper Boelskifte.

Jesper Boelskifte, der står i spidsen for Mash-ejerselskabet Copenhagen Concepts, må se sig om efter nye lokaler i London. | Foto: LARS KRABBE/POLFOTO/ARKIV
Jesper Boelskifte, der står i spidsen for Mash-ejerselskabet Copenhagen Concepts, må se sig om efter nye lokaler i London. | Foto: LARS KRABBE/POLFOTO/ARKIV

På trods af de kommende udfordringer med at lukke ned og finde en ny lokation, er det håbet, at man på sigt kan udvide London-eventyret med yderligere en restaurant.

Mash, der står for Modern American Steakhouse, har eksisteret siden 2009, hvor den første restaurant åbnede i Bredgade i København. Siden er kæden vokset til 11 restauranter i Danmark, Tyskland og England.

Hårdt kvadratmetermarked

Allerede sidste sommer forklarede Jesper Boelskifte, hvordan de tårnhøje kvadratmeterpriser i London var en udfordring for Mash-kædens videre ekspansion.

"I England har vi gennem mange år forsøgt at få både restaurant nummer to og tre op at stå. Men fordi ejendomsmarkedet har været så rødglødende, har det ikke været muligt for os. Der har været for mange om buddet, og det har presset priserne op i et urealistisk niveau," sagde han til Berlingske.

Ejendomsmarked udfordrer danske restaurantkoncepter i udlandet

Høje priser giver virksomhedsejere lyst til at sælge

Tidligere dansk bankmand omsætter for 85 mio kr på tre restauranter i London

Bøfkonger sætter Mash-imperiet til salg

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier