FødevareWatch

Salling Group accepterer stor bøde til Bilka

Varehuskæden Bilka har forbrudt sig mod reglerne for markedsføring, mener Forbrugerombudsmanden. Det kostede en politianmeldelse og nu også en bøde på 700.000 kr.

Foto: Ritazu Scanpix/Claus Fisker

Tidligere på året meldte Forbrugerombudsmanden Bilka til politiet for at bryde reglerne for markedsføring, og det ender nu med at koste Salling Group-kæden en klækkelig bøde på 700.000 kr.

Ifølge en pressemeddelelse udsendt tirsdag har Salling Group accepteret afgørelsen og bødens størrelse, selvom man ikke mener, at reglerne har været klare, når det handler om "hyppigheden af gode kortvarige tilbud".

"I Bilka ønsker vi at markedsføre vores tilbud efter bogen," udtaler kædedirektør Mark Nielsen og tilføjer:

"Og ligesom vi accepterer, at Forbrugerombudsmanden har skærpet reglerne, som vi allerede har indrettet vores markedsføring efter, accepterer vi selvfølgelig også det bødeforlæg, vi har modtaget."

Videre fremgår det, at Bilka i tre måneder, fra oktober 2017 til januar 2018, fulgte en praksis og en tolkning, der svarer til praksis i en række af landets øvrige butikskæder – en tolkning, der førte til, at man overtrådte markedsføringsreglerne.

Sagen, som er udgangspunktet for Forbrugerombudsmandens kritik, omhandler en periode på cirka to og en halv måned frem til årsskiftet 2017/2018, hvor Bilka over syv gange markedsførte et weekend-tilbud med en rabat på 25 pct. på alt legetøj. Ad to omgange i januar 2018 markedsførte Bilka desuden et tilbud på 35-50 pct. rabat på udvalgt legetøj. Ifølge Forbrugerombudsmanden var legetøjet på tilbud så ofte, at der ikke længere kunne tales om en normalpris.

"Allerede da vi indledte vores dialog med Forbrugerombudsmanden tilbage i sommeren 2018, indrettede vi os efter de nye anvisninger, og vi glæder os til, og vil også gerne arbejde for, at de danske regler også vil være gældende for også eksempelvis udenlandske web-butikker," udtaler Mark Nielsen i pressemeddelelsen.

Lange sagsbehandlinger får fødevarevirksomheder til at genoverveje klager

 Bilka scorer millioner på at stoppe tyveri og spild

Sønderjysk Bilka får stor bøde i tilbagetrækningssag

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier