FødevareWatch

Coop vil have 400 Fakta-butikker igen inden 2024

Discountkæden genstarter ekspansion og vil tilbage til at have 400 butikker i Danmark. I dag er tallet 357. (Opdateret)

Opdatering: Peter Høgsted, adm. direktør for Coop, trak 29. april ambitionen om 400 butikker tilbage overfor BT. Nu lyder meldingen, at kæden kommer til at have det samme antal Fakta-butikker som i dag de kommende år.

I løbet af tre til fem år vil Fakta igen have 400 discountbutikker på dansk jord. Sådan lyder ambitionen fra kædedirektør John Hornbech Christensen, der tiltrådte sin stilling i oktober.

Det skriver Dansk Handelsblad.

"Da jeg kom til Fakta i 2014 som driftsdirektør, røg jeg i maskinrummet med en oliekande for at få struktur og basis på plads. Det er vi færdige med, og nu er det tid til igen at udvide og tage markedsandele. Vi kan se, at handlen fra de mindste og de største formater i øjeblikket flytter sig til supermarkeder og discountbutikker, så det er svært at sige, om der er plads til endnu flere end 400 Fakta-butikker," siger John Hornbech Christensen til mediet.

Direktøren sagde i starten af april til FødevareWatch, at man bare i år sigter efter at åbne op til ti butikker.

"Vi har lige nu 356 butikker og kommer til at have mellem 364 og 366 butikker, når året er omme. Det er planen," lød det.

Ledelsen i Fakta har tidligere haft endnu større ambitioner for kæden. I 2013 sagde daværende kædedirektør Niels Karstensen, at kæden ville runde 500 butikker i 2015, men nåede kun 450. I 2018 havde talte kæden 400 butikker, men flere blev lukket.

Ny Fakta-chef lover overskud i de kommende år

Flere og større butikker er på menuen hos Fakta 

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier