FødevareWatch

Antallet af dagligvarebutikker er halveret i landets mindste byer

I 2008 lå hver niende detailbutik i byer med under 500 indbyggere. Ved udgangen af 2018 lå kun 162 af i alt 2764 dagligvarebutikker i de små byer.

Foto: /ritzau/Anders Brohus

I landets mindste byer, hvor indbyggertallet ikke overstiger 500, har beboerne over de sidste ti år fået længere og længere til indkøb af almindelige dagligvarer.

I dag ligger hver 17. dagligvarebutik i en af landets små byer. I 2008 lå hver niende i byerne, skriver Dansk Handelsblad.

I tal betyder det, at hvor der for ti år siden lå 347 af i alt 3162 dagligvarebutikker i landet små byer, var tallet med udgangen af 2018 162 af i alt 2764 dagligvarebutikker. 

"Man kan begræde det, men det er det, der sker i takt med, at der bliver flere og flere attraktive butikscentre, endnu mere nethandel og endnu flere måltidskasser. Og der vil også blive færre butikker i de små lokalsamfund fremover. Enten på grund af "generationsdøden", eller fordi området bliver affolket," siger Morten Melin, formand for Lokal- og Daglibrugsens kædeforening, til mediet.

I alt 185.000 mennesker bor i landets mindre byer.

Snart kan kunder i Irma og Brugsen købe ind med mobilen

Coop-formand: For mange butikker og dyk i salget presser branchen 

Pietrangeli: Tendenser giver tro på ny fremgang i Spar 

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier