FødevareWatch

Britiske supermarkeder stiger efter godt julesalg

Indkøbslystne britiske kunder får juleklokkerne til at ringe blandt supermarkederne.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/Arkiv

Det britiske salg i supermarkeder steg i de 12 uger, der gik forud for den 30. december, til 29,3 mia. pund, hvilket er 450 mio. pund mere end sidste år, viser tal fra Nielsen og Kantar Worldpanel, skriver Bloomberg News.

"Den lavere inflation har hjulpet kunderne til at opretholde festbudgettet," siger Fraser McKevitt, direktør i Kantar Worldpanel, til Bloomberg.

Helt i top blandt de britiske supermarkedskæder ligger Tesco, hvor aktien tirsdag middag stiger med 3,5 pct. Og i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger sektoren som den mest stigende med et plus på 1,6 pct. Sainsbury ligger til et plus på 0,9 pct., mens WM Morrison går modsat og falder med 3,8 pct. på grund af skuffende salgsprognoser, skriver Bloomberg News.

I sidste uge var det den britiske tøjkæde Next, det meldte ud om et forrygende julesalg - dog kun for de tre uger op til jul. En aktie i Next stiger med 3,6 pct. tirsdag middag.

Briterne købte dog ikke så meget ind, at de undlod at gå ud i juledagene. Pubkæden Greene King melder om rekorder på juledag. Selskabet, der ejer 2900 pubber, kunne notere sig et plus på 3,2 pct. i det sammenlignelige salg.

Aktien stiger med 4,9 pct. på nyheden om de tørstige pubgæster.

Detailkoncern skærer prisen på 900 produkter for at slå discountkæmper

209 britiske parlamentarikere vil udelukke hårdt brexit

Aldis britiske salg eksploderede i juleuge

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier