FødevareWatch

Danske dagligvarekoncerner tilslutter sig nej-kor til nye EU-regler

Fra dansk og europæisk grund møder et regelsæt for samhandel fra EU stor modstand i dagligvareleddet. Herhjemme tilslutter tre af de største aktører sig et åbent europæisk modstandsbrev.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Coop, Salling Group og Lidl Danmark tilslutter sig sammen med 18 andre europæiske dagligvareaktører som Edeka, ICA og Metro et brev mod et forslag om nye samhandelsregler fra EU.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Oplægget startede for flere år siden som et regelsæt for at beskytte mindre sydeuropæiske landbrug, men er siden vokset til at omfatte handel mellem dagligvarekoncerner og de største fødevareselskaber i markedet, skriver avisen.

Hvis forslaget bliver vedtaget nu, vil det bla. betyde et forbud mod indkøbsforeninger. I det hele taget, er det et rigtig skidt forslag, mener Jens Visholm, der er koncerndirektør i Coop.

"Vi er alt andet end begejstrede for dette initiativ. EU har helt uhørt har tænkt sig at overrule kontraktfriheden mellem samhandlende parter, og forslaget har udviklet sig til EU, når EU er værst. Det må være initiativer som dette, der får privatpersoner, virksomheder og lande til at overveje, om det her med EU nu også er en god idé på alle områder," siger han til Dansk Handelsblad.

Peter Høgsted varsler et mere kampklar Coop

Coop fortsætter vækstjagt uden for den traditionelle dagligvarevirksomhed

Udenlandske discountkæder i Danmark har de mest loyale kunder

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier