FødevareWatch

Bilka har halveret sit madspild

Fra 2014 til 2018 har Bilka-varehusene samlet reduceret spildet af mad med 52 pct. svarende til knap 4200 ton, skriver DR.

Foto: Ritazu Scanpix/Claus Fisker

I Salling Groups Bilka-Varehuse har man i en årrække arbejdet med at nedbringe madspildet.

Ifølge DR.dk har kæden af varehuse fra 2014 til 2018 tilsammen reduceret spildet af mad med 52 pct. Det svarer til knap 4200 ton.

Det er blandt andet sket gennem salget af prisnedsatte varer, som nærmer sig udløbsdatoen, og så er man blevet bedre til at udnytte varer, der ikke kan sælges i butikkerne, i varehusets egen bistro og delikatesse. Endelig har man i Bilka integreret systemer, som gør det lettere at lave forecasts på, hvad der skal bestilles hjem og hvornår det skal på hylderne.

"Det kan for eksempel være kød, frugt og grønt, hvor vi har været gode til at købe en masse varer hjem, fordi vi gerne vil få det til at se lækkert og godt ud. Nu er vi blevet meget mere analytiske," siger varehuschef i Bilka i Tilst, Claus Dahl, til DR.

Kvickly indleder samarbejde med Too Good to Go

"Danmark mod madspild" smelter sammen med regeringens tænketank

Kvickly tager kampen op mod take-away og måltidskasser

Tesco går i Sallings fodspor - klar med stort madspildsinitiativ

Ølaffald skal være ny "superfood"

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier