FødevareWatch

Fleggaard: Tyskerne bremser dansk grænsehandel

Den familieejede sønderjyske grænsekøbmand kæmper for at udvide forretningen syd for grænsen med salg af øl, vin, slik, sodavand og dagligvarer til danskere.

Den danske Fleggaard-koncern jagter flere af danskernes indkøbskroner i grænsehandlen. Den type butikker ved den dansk/tyske grænse har dog nået muren for det antal kvadratmeter forretningsareal, som de kan fylde varer ind i. I stedet jagter Fleggaard-koncernen derfor øget salg i de eksisterende butikker – også selvom danske afgifter reduceres for at bremse netop selskabets grænsehandel.

Regeringen har i udspillet til finanslov for 2019 netop lanceret planer om en ny sænkning af afgifterne på varer, som danskerne kører til især Tyskland for at købe. Indholdet skal forhandles på plads blandt partierne bag den endelige finanslov – men målet er at reducere grænsehandel. Det kommer, efter at sodavandsafgiften tidligere er afskaffet, og afgiften på øl reduceret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier