FødevareWatch

Walmart øger omsætningen og slår analytikernes forventninger

Verdens største detailkæde, amerikanske Walmart, kan se tilbage på første kvartal af regnskabsåret 2018/19, der viste en stigende omsætning og indtjening per aktie.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Jason Ivester

I alt solgte Walmart mad, drikke, tøj og meget andet for 122,7 mia. dollar mod 117,5 mia. dollar i kvartalet året før, viser regnskabet, der er offentliggjort torsdag. Her havde analytikerne regnet med en omsætning på 120,39 mia. dollar, viser data fra Bloomberg News.

Selskabet med base i Arkansas realiserede en ordinær indtjening per aktie på 1,14 dollar, hvilket betyder, at supermarkedskæden slår analytikernes forventninger på 1,12 dollar ifølge Bloomberg.

Det justerede indtjeningsresultat er dog eksklusiv et endnu ikke realiseret et tab på 0,47 dollar på en investering i JD.com på grund af regnskabsteknik.

Til gengæld bidrog effekterne af skattereformen positivt med 0,05 dollar.

Det totale sammenlignelige salgstal, US Comparable uden brændstof, voksede ifølge regnskabet med 2,1 pct., hvilket var på linje med analytikernes forventninger.

"Vi har leveret et solidt første kvartal, og vi bliver opmuntret af det forsatte momentum i hele forretningen," siger Doug McMillon, der er adm. direktør i selskabet, i regnskabet.

Online-salget voksede med 33 pct. i kvartal mod 23 pct. i kvartalet før. Og planen er at ekspandere. Walmart oplyste tidligere på uge, at det har købt 75 pct. af aktierne i indiske Flipkart for 16 mia. dollar. Med overtagelsen vil Walmart udfordre Amazon i det folkerige land, da Flipkart er den største e-handels-platform i Indien.

"Vi bevæger os for at være hurtigere og mere digitale, mens vi tilpasser vores portefølje til fremtiden," siger Doug McMillon.

Walmart stiger 1,9 pct. i formarkedet på regnskabet.

Walmart udfordrer Amazon - satser 15 mia dollar i Indien

Walmarts boss tjener mere end 1000 gange ansattes løn

Walmart skuffer på indtjeningen men overrasker positivt på salget

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier