FødevareWatch

Politikere vil bryde magtkoncentration i norsk dagligvarehandel

Forbrugerne skal sikres adgang til et større udbud af fødevarer i de norske dagligvarebutikker. Det mener en stor gruppe norske politikere, som vil bede regeringen stille med et indgreb, der skal øge konkurrencen på fødevarefeltet.

Reitangruppen og kæden Rema 1000 er en af de dominerende norske detailkoncerner, som politikerne ønsker at give mindre magt.

En enig Næringskomite i det norske storting har bedt den norske regering om at stille med flere tiltag, som kan fremme konkurrencen i det norske dagligvaremarked, som ifølge flere politikere er koncentreret på for få hænder.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Det kommende samlede forslag til en ny lov om god handelsskik forventes snart fremlagt, og i indstillingen fra komiteen hedder det også, at man forventer, at det kan træde i kraft fra 1. januar 2019.

Ifølge avisen er der i den brede norske offentlighed enighed om, at det norske fødevaremarked ikke fungerer i dag, og fra flere sider har der lydt kritik i retning af, at der er få, store kæder, der dominerer et samlet dagligvaremarked på i alt 265 mia. norske kr.

DI: Tvivl om atomaftale påvirker dansk eksport mærkbart

Bred dansk skepsis over for EU-forslag mod unfair samhandel

EU klar med sanktioner mod unfair samhandel

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier