FødevareWatch

Topchef i Dansk Supermarked foreslår afgiftsfri zone i Sønderjylland

Før VLAK-regeringens nye vækstteam stiller skarpt på dansk detail, sætter adm. direktør i Dansk Supermarked, Per Bank, ind med et angreb mod grænsehandelens status quo.

Grænsehandlen udgjorde ca. fire mia. kr. i 2016 ifølge tal fra Skatteministeriet. De penge, mener adm. direktør i Dansk Supermarked, Per Bank, burde ligge i dansk details pengekasse.

Det skriver Børsen. Her fremgår det ligeledes, at topchefen mener, at der fokuseres for meget på nethandel og afgifter, fremfor at udnytte handlen på grænsen til Tyskland.

"Optimalt set var der slet ikke behov for et grænsehandelsbælte med lavere moms og afgifter. Men faktum er jo, at vi allerede har præcis sådan et bælte. Det ligger bare syd for grænsen i stedet for i Danmark, hvor det ville skabe vækst og job i Udkantsdanmark og sende en masse penge i statskassen," siger Per Bank til Børsen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er åben over for at diskutere topchefens forslag, men mener, at "særlige afgifts- og skattefrizoner giver flere problemer, end det løser," da grænsehandlen blot vil flytte et andet sted hen, skriver Børsen.

Polsk, svensk og tysk sats skal bringe Dansk Supermarked ny vækst

Fakta-lukninger overlader omsætning for omkring 900 mio. kr. til rivaler

Per Bank er klar til at bruge sin nyvundne serveret

Dansk Supermarked fastholder vækstmomentum - sætter sig på den danske detailtrone 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier