FødevareWatch

Fakta var 18 mio kr fra et positivt 2017

Efter et miserablet og tungt 2016 var Fakta-kæden sidste år en markant bedre forretning for Coop-koncernen. Ifølge et lækket regnskab nærmede bundlinjen sig som ventet sorte tal.

Ifølge regnskabstal som Dansk Handelsblad har fået indblik i, var Fakta-forretningerne sidste år ikke så stor en udgift for Coop-koncernen, som det har været tilfældet i de foregående år.

Fra et 2016-underskud på 134 mio. kr. i de Coop-ejede danske Fakta-butikker i Fakta A/S landede årsresultatet i 2017 på minus 18 mio. kr., skriver bladet.

I sidste uge afleverede moderkoncernen Coop Danmark A/S en kort række nøgletal for 2017, og blandt resultaterne hed det blandt andet, at bundlinjen et samlet svært 2016 var mere end fordoblet til 471 mio. kr. fra 206 mio. kr. året før.

Fakta trak med det store underskud voldsomt ned i 2016, men omvendt var discountkædens resultater ikke udhuldende for 2017-regnskabet.

"Fakta og Superbrugsen er de helt store stjerner bag årets resultat. Fakta leverede et markant forbedret driftsresultat og er relativt tæt på at tjene penge igen. Superbrugsen leverer igen et flot årsresultat, mens de andre kæder leverer marginal fremgang eller er på niveau," sagde Peter Høgsted om udviklingen i kædedriften i sidste uge.

F16 forsinket - igen

Det massive underskud i 2016 skyldes i høj grad kraftige investeringer i kædens omstillingsstrategi, der har jagerflynavnet F16.

Omstillingen skulle efter den oprindelige plan have været færdig i 2016, men heller ikke i 2017 nåede kæden i mål, fordi man satte tempoet ned, hvilket har været stærkt medvirkende til det forbedrede resultatet. Det bekræftede Stina Glavind, kædedirektør i Fakta, over for FødevarewWatch i november 2017.

"Vi har omstillet 333 butikker af 405, hvilket svarer til 82 pct. af kæden. Vi tager lidt med os ind i det nye år," sagde Stina Glavind med henvisning til de resterende 72 butikker.

Tilbage i 2015 gik det langsomt med omstillingerne, hvor blot 65 af Fakta-butikkerne blev til F16-butikker. I løbet af 2016 skruede Fakta op for tempoet og moderniserede 178 butikker, mens antallet af omstillinger i 2017 i november havde nået 91. Dermed var der markant færre investeringsomkostninger i 2017 sammenlignet med 2016.

Hele det godkendte Fakta-regnskab fremlægges i forbindelse med Coops Landsråd fredag og lørdag.

Coop øger indtjeningen i stillestående 2017

Salget af dansk økologi vokser eksplosivt

Valgkamp spidser til: Kandidater anklager Coop-formand for topstyring

Coop skal tjene mere for at have råd til sin egen livsstil

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier