FødevareWatch

Netto indfører pant på plastikposer i fynske butikker

Snart kan kunder i Nettos supermarkeder få en krone tilbage i pant, når de afleverer deres gamle Netto-poser.

Foto: Paul Cooper/JP

Supermarkedskæden Netto indfører en ordning med pant på plastikposer. Panten indføres i første omgang i samtlige Netto-butikker på Fyn fra 16. april.

Det oplyser Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

"Ambitionen er at indføre pant på alle poser i Danmark, men vi tør ikke trykke på den store knap, før vi har gjort os nogle erfaringer med det, siger Michael Løve," direktør for Netto International.

Indledningsvist skal kunderne betale en pant på 50 øre for hver købt pose. Hvis den brugte pose afleveres i Netto, får kunden en krone retur. Forskellen betales af Netto.

Efter en periode på fire måneder skal forsøget med plastikpant evalueres og kan herefter udbredes til resten af landet, forklarer Michael Løve og uddyber:

"Vi er nødt til at gøre det sådan, fordi vi simpelthen ikke ved, hvor mange der vil bruge det. Det vil gøre en kæmpe forskel i butikkerne, om det er 20 procent af kunderne, der kommer tilbage med posen, eller om det er 80 procent. Så det bliver vi simpelthen nødt til at have nogle erfaringer med," siger han.

Lidl vil også være med

Det er ikke kun Netto, der i dag har præsenteret en ny strategi for, hvordan virksomheden kan reducere spildet af plastik.

Kort efter, at Dansk Supermarked meldte koncernens tiltag ud om pant på plastikposer, fortæller Lidl, at kæden har som mål at reducere plastikforbruget med 20 pct. frem mod 2025. Fra samme år skal alt plastikemballage i Lidl desuden være produceret af genanvendlige materialer.

"Med den nye strategi tager vi et stort skridt fremad mod at begrænse vores påvirkning på miljøet med et mindre plastforbrug og et øget fokus på en cirkulær livscyklus for emballage, hvor genbrug, nedbrydelighed og genanvendelse er meget vigtige faktorer," udtaler Dirk Fust, der er adm. direktør for Lidl i Danmark, i en pressemeddelelse.

Ny discount-boss: "Vi skal tilbage til Nettos kerne"

Dansk Supermarked angriber med flere Netto-butikker

EU overvejer at indføre en europæisk skat på plastik

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier