FødevareWatch

Per Thau stopper som Dagrofa-topchef

Dagrofa tager ifølge en meddelelse afsked med koncernchef Per Thau. Bestyrelsesformand Jesper Lok overtager ledelsen af koncernen.

Foto: Stine Bidstrup

Opdateres

I det som koncernledelsen anført af bestyrelsesformand Jesper Lok kalder for en ny, offensiv satsning, tager Dagrofa afsked med koncernchef Per Thau.

"Med en ny kapitalstruktur og med nedlukningen af Kiwi går Dagrofa ind i en ny fase. Bestyrelsen har konkluderet, at tidspunktet samtidig er det rette til at finde en ny chef for Dagrofa," udtaler Jesper Lok i en meddelelse.

"Sammen med bestyrelsen i Dagrofa har vi vurderet, at den næste del af Dagrofas strategiske udvikling skal ske med ny CEO," hedder det videre fra Bo Rygaard, formand for KFI Erhvervsdrivende Fond, som er en af hovedejerne i Dagrofa,

Han tilføjer:

"Rentabiliteten skal forbedres med fokus på at forsyne Danmarks førende fødevaremarkeder med gode produkter og attraktive butikker. Vi er glade for, at Jesper Lok har sagt ja til, midlertidigt, at sætte sig i førersædet, så vi kan tage fat på det arbejde".

Fra hovedpersonen selv, der altså nu overlader roret i koncernen til bestyrelsesformanden, hedder det i meddelelsen:

"Jeg har haft glæden at arbejde sammen med engagerede kolleger i Dagrofa siden 2010. Vi har været på en spændende rejse, præget af store forandringer senest lanceringen af MENY og afviklingen af KIWI. Jeg ønsker Dagrofa held og lykke på vejen og glæder mig til nye udfordringer," udtaler Per Thau.

FødevareWatch forsøger at indhente en kommentar fra Dagrofa-ledelsen.

Dagrofa ejes af den norske dagligvaregigant NorgesGruppen med 49 pct., mens købmandsfonden KFI Erhvervsdrivende Fond har 41 pct. og selvstændige købmænd de resterende 10 pct.

I front for store underskud

Per Thau har ledt Danmarks tredjestørste detailkoncern siden 2013, hvor han forinden havde været kategoridirektør siden 2010.

Koncernen har endnu ikke leveret tal for, hvad 2017 har været for en størrelse, men i midten af maj 2016 præsenterede Per Thau sidste gang endnu et koncernregnskab, som på de store linjer igen var belagt med et rødt fernis.

På trods af fremgang i Meny-kæden, der hele tiden vokser i udbredelse og omsætning måtte koncernen notere sig en bundlinje, der samlet endte i minus 655 mio. kr. Det var mere end tre gange så meget som 2015-resultatet på minus 198 mio. kr. Det dybrøde underskud skyldes underskud i Kiwi-kæden kombineret med ekstraordinært store afskrivninger, og før disse afskrivninger landede koncernens resultat i et plus på 53 mio. kr.

Dagrofa-omsætningen var i 2016 på 18,6 mia. kr. mod 19,9 mia. kr. i 2015. Faldet i omsætningen skyldes hovedsagligt frasalg af virksomhederne Pisiffik A/S, KK Engros I/S og Sørwi A/S, hed det i forbindelse med regnskabet.

Kædedirektør: Meny har leveret tilfredsstillende i svært 2017

Meny rykker rundt i toppen - samler driften under én kasket

Kiwi-chefer skal åbne Normal-butikker i Sverige

Forsiden lige nu

Kompromisløs chokolademager: "Det er rigtig dyrt at sige nej"

Otte år med underskud har trukket grimme spor gennem regnskaberne hos chokoladeforretningen Oialla. Først nu begynder adm. direktør Rasmus Bo Bojesen at høste frugterne af sliddet med at sige nej til de kunder, der ikke har villet betale prisen for hans superchokolade.

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier