FødevareWatch

Detailhandlen nyder godt af stigende forbrugeroptimisme

Detailhandlen holdt niveau i december i forhold til de flotte novembertal. Forbrugertillid stiger fortsat.

[OPDATERET KL. 8.50 MED KOMMENTARER FRA JYSKE BANK OG ARBEJDERNES LANDSBANK]

Forbrugerne fortsatte med at lægge penge i butikkerne i december, selv om november ellers også viste sig at være en god måned for detailhandlen.

Tak fra Danmarks Statistik viser, at detailomsætningen godt nok faldt med 0,3 procent i december sammenlignet med november, når man korrigerer for sæson og prisindeks.

November var en stor handelsmåned, ikke mindst takket være black friday, der satte ny omsætningsrekord. Derfor steg detailomsætningen i måneden også med 1,3 procent.

Alligevel er decemberhandlen på det højeste niveau i mange år - og noget tyder på, at udviklingen fortsætter. Det mener Niels Rønholt, der er cheføkonom i Jyske Bank.

"Dagens tal er rigtig godt nyt. Man kunne have frygtet en stor korrektion på detailsalget efter den store stigning i november med black friday. Men der er kun tale om et lille dyk i december. Trenden peger klart op for detailsalget," skriver han i en kommentar.

Samtidig viser andre tal fra Danmarks Statistik, at forbrugertilliden i januar var usvækket, og de to tal plejer at følges ad.

Derfor er der grund til at tro, at butikkerne går gode tider i møde de kommende måneder, mener Signe Roed-Frederiksen, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

"Stigende beskæftigelse, lave renter og et boligmarked i fremgang er med til at sikre danskerne en sund økonomi og øge familiernes forbrugsmuligheder. Derfor er der også god grund til at tro, at danskernes optimisme vil afspejle sig i et øget privatforbrug. Det er godt nyt for dansk økonomi, hvor privatforbruget er en væsentlig drivkraft for væksten," skriver hun i en kommentar.

Laudrup Vins salg i supermarkeder griber om sig

Arla vil lukrere på stigende kinesisk økologiappetit

Rapport: Kvinder vil betale mere for kvalitet end mænd

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier