FødevareWatch

2027-prognose: Netto, Lidl og Rema vil vokse markant

I en prognose, der løber helt frem til 2027, regner Retail Institute Scandinavia med, at Fakta kommer til at lukke en lang række butikker, mens Netto, Lidl og Rema 1000 alle kommer til at vokse markant.

Foto: Copyright: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau/Arkiv

Kampen på det danske discountmarked vil fortsætte ufortrødent i de kommende mange år, hvis en prognose fra Retail Institute Scandinavia, der løber frem til 2027, bliver til virkelighed.

Finans.dk skriver med henvisning til den årlige rapport fra Retail Institute Scandinavia, at det særligt vil være de danske nærbutikker, som kommer til at lide under den fortsatte discount-fremfærd, som vil betyde, at der i 2027 vil være 1610 discountbutikker i Danmark mod 1494 i dag.

Netto vil vokse fra 488 til 550 butikker, Lidl er forudset til at vokse med 30 butikker til 140, mens Rema 1000 er udset til at imødegå den største butikstilvækst med samlet 71 butikker til i alt 375 butikker.

Blandt de fem største discountkæder er Fakta udset som den svageste i årene der kommer, og i prognosen hedder det, at antallet af butikker vil falde fra 406 til 370 over de kommende 10 år.

Aldi vil ifølge prognosen forblive på sit nuværende niveau med 180 danske butikker.

Købmandsboss vil åbne 50 nye supermarkeder efter Kiwis kollaps

Ny Aldi-chef: "Jeg er utålmodig og vil ud over stepperne"

Dansk dagligvarehandel klar til nyt halvår efter vild 2017-karusseltur

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier