FødevareWatch

Coops butikker er dyrest i økøtjek

Kæden har markedsført sig kraftigt på at gøre økologi "til hvermandseje". Pristjek hos forhandlere af dagligvarer viser imidlertid, at Coop er dyrest.

Foto: Mik Eskestad

Coops butikker, Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Irma, er sammen med Meny de dyreste steder at handle økologi inden for deres kategorier. Det viser et pristjek, som Politiken foretog i uge 42 af 15 udvalgte økologiske basisvarer – fra hakket oksekød til agurker.

Hos Cool erkender man, at det ikke er godt nok.

"Jeg tænker, at vi selvfølgelig skal være konkurrencedygtige inden for økologi, og det er rigtigt, at Fakta skal være konkurrencedygtig i forhold til de andre lavprissupermarkeder, og SuperBrugsen og Kvickly skal være det i forhold til andre supermarkeder," siger Jens Visholm, koncerndirektør hos Coop, til Politiken.

Coop har i mange år markedsført sig på økologi og erklærede i 2015 i sit madmanifest, at "Vi vil gøre økologi til hvermandseje". Siden 2015 har Coop lovet at sænke prisen på økovarer med 200 mio. kr. hvert år, men i Politikens pristjek er koncernen altså dyrere end konkurrenterne.

Coop hævede økosalget med 22 pct i omdiskuteret kampagnemåned

Coop vil have en tredjedel af måltidskassemarkedet inden for tre år

Netto nærmer sig første målstreg efter Kiwi-køb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier