FødevareWatch

Detail

Slut med buræg i Coops egne varer

Kunderne har siden januar ikke kunnet købe buræg i Coops butikker. Fra 2020 kan de heller ikke længere købe forarbejdede varer fra detailkoncernens eget brand, der indeholder buræg.

Danskerne skruer op for nye kødtyper på grillen

To fulde kalendermåneder med varmt sommervejr har kun øget salget af grillpølser marginalt, mens salget af kalkun- og lammekød er øget med hele 54 og 39 pct., viser tal fra Lidls danske supermarkeder.

Nemlig kaster sig over måltidskasserne

Efter sommerferien er onlinebutikken Nemlig.com klar med sin egen måltidskasseløsning, som ifølge direktør Stefan Plenge bliver langt mere fleksibel end de eksisterende løsninger fra Aarstiderne, Coop og Skagenfood.

Detailkoncerners "dummebøder" presser fødevareproducenter

Detailkoncerner lægger et stort pres på de små og mellemstore producenter, når de uddeler det, der betegnes som "tårnhøje bøder", ved tilbagetrækning af fødevarer, mener organisationen Fødevaredanmark. I Coop og Salling Group mener man ikke, at der på nogen måde er tale om uregelmæssige bøder.

Tesco og Carrefour indleder stort samarbejde

To af de største detailkoncerner i Europa har indledt et omfangsrigt indkøbssamarbejde, der blandt andet skal styrke koncernernes mulighed for at forhandle bedre aftaler hjem med leverandører af private label-produkter.

Sommeren på FødevareWatch

Det er sommer og dermed ferietid. FødevareWatch holder dig selvfølgelig opdateret, men i de kommende fem uger udkommer vi kun i ét enkelt stærkt dagligt nyhedsbrev.

Lidl klar med egen plantebaseret serie

Fra start er der kun tale om fire produkter, men detailkoncernen Lidl vil med egen serie af plantebaserede produkter forsøge at følge forbrugertendens og konkurrenter.

Espresso House i stor norsk fremgang

Den norske del af kaffebarskæden Espresso House har mere end almindelig god medvind i ryggen. Sidste år voksede omsætningen med 38 pct., og i år er det målsætningen, at der skal lægges nye 70 mio. norske kr. til på toppen.

Danfoss vil bygge supermarked

For at kunne teste og udvikle nye køle- og varmeteknologier har Danfoss bedt Sønderborg Kommmune om lov til at opføre et 1100 kvadratmeter stort supermarked nær hovedkvarteret på Als.

Emmerys-toppen udgøres nu af fire mænd med Netto-fortid

Efter det pludselige farvel til Kim Trier Meyer som direktør i bagerkæden Emmerys, skal Claus Juel-Jensen være den kommende arbejdende bestyrelsesformand. Både i bestyrelse og ledelse flankeres han af tidligere samarbejdspartnere fra sin tid i Netto, og detailkendskabet kommer til at forme øko-kæden fremadrettet.

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier