FødevareWatch

Valio får tilladelse til at eksportere til Sydafrika

Arlas finske konkurrent Valio vinder licens, som åbner op for salg i Sydafrika. På sigt kan aftalen udvides til flere afrikanske vækstmarkeder.

Det finske andelsmejeri Valio har just afsluttet forhandlinger med sine handelspartnere, som sikrer mejeriet adgang til at eksportere ingredienser til det sydafrikanske marked.

Det skriver Just-food.com.

Eksporttilladelsen giver også Valio mulighed for at sine aktiviteter i fremtiden til vækstmarkeder i lande syd for Sahara.

Paavo Salminen, som er eksportchef for den nye sydafrikanske forretning i Valio, fortæller, at Finlands fødevaremyndighed Evira har spillet en afgørende rolle i forhold til at få åbnet døren til det nye marked.

"Eviras eksportorganisation har ydet uerstattelig hjælp til eksporten af Valios mejeriprodukter og med at fortæller om den høje kvalitet, der er i vores nationale råvarer i Finland ude i verden," udtalte Paavo Salminen ifølge Just-Food.com.

Valio får stort millionlån af EU

Stor mælkebøde til Arla-konkurrent stadfæstet i Finland

Valio bygger milliardfabrik til snackproduktion

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier