FødevareWatch

Arla bremser andelshaveres flugt

28 mælkeproducenter har meldt sig ud af Arla, mens næsten lige så mange nye er kommet til. Trods det samlede fald er det en klar forbedring i forhold til de senere år, og andelsmejeriet er tilfreds.

De seneste år har en række andelshavere forladt Arla. Også efter i år oplever mejerikoncernen et nettofald. Det står klart efter, at den årlige frist for udmeldelser udløb 31. august.

Det skriver Landbrugsavisen.

I alt har 28 mælkeproducenter – heraf en enkelt økologisk – meldt sig ud af Arla Foods i Danmark i 2017, mens der har været 20 nye indmeldelser. Til sammenligning var der 50 danske udmeldelser sidste år, mens der året forinden var 51 producenter, fortrinsvis økologer, der meldte sig ud af mejeriet.

Alt i alt er Arla tilfreds, fortæller Poul Petterson, chef for Arlas medlemsservice i Danmark.

"Mælkeprisen afspejler bare, at der er færre, der har lyst til at trække sig ud af branchen. Stemningen er så småt vendt, og dem der har tabt lidt penge vil gerne forsøge at tjene dem hjem igen", siger han til Landbrugsavisen.

I Danmark har Arla ca. 2.800 andelshavere.

Efter en stribe blodrøde år har Arlas største datterselskab nu overskud

Trods mindre til bønderne er Arlas to topchefer steget i løn

Arla klar med 921 mio til andelshaverne

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier