FødevareWatch

Privatisering af fiskekvoter kan have kostet staten milliarder

En professor ved Aalborg Universitet mener, at staten er gået glip af potentielt adskillige mia. kr. ved måden, som man har privatiseret fiskekvoterne.

Privatiseringen af fiskekvoter kan have kostet den danske stat adskillige mia. kr. Det mener Poul Degnbol, der er adjungeret professor ved Aalborg Universitet.

"Normalt, når man privatiserer en fællesressource, laver man et udbud for at få en gevinst ind til fællesskabet. Det har man gjort i alle andre tilfælde, for eksempel med olie og gas, men også med mobiltelefon-frekvenser. Men det er ikke sket her. Man kan stille sig det spørgsmål, om vi skal behandle den ene fælles ressource anderledes, end vi normalt gør. Det er helt atypisk," siger han til DR.

Han vurderer, at selv om fiskerne har betalt skat af deres indtjening, er staten formenligt gået glip af mellem 4- og 10 mia. kr. siden man privatiserede fiskekvoterne.

Fiskertalsmand ser intet problem i svenske kvoteejere

Fiskeriminister: Svenske kvoteejere overholder alle krav

Svenskere opkøber danske fiskekvoter for over en milliard

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier