FødevareWatch

Kvotekongernes formand vil have hurtig afklaring

Formanden for Danmarks Pelagiske Producentorganisation vil have Miljø- og Fødevareministeriets politianmeldelser af fem fiskere frem i lyset.

Da Rigsrevisionen i august offentliggjorde sin kritiske beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af danske fiskerikvoter, var det med nyheden om, at ministeriet havde indgivet en politianmeldelse af en række storfiskere.

Siden har ministeriet bekræftet, at der er tale om fem politianmeldelser, dog uden at oplyse, hvem de politianmeldte fiskere er. Nu appellerer Fridi Magnusen, formand for 12 af landets største fiskeres organisation, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, til at få politianmeldelserne frem i lyset.

Det skriver Berlingske Business.

"Men jeg er jo selv fisker, og lige nu synes jeg, det er synd, at en hel branche af hårdt­arbejdende og dygtige fiskere skal stå på mål for, at et fåtal er under undersøgelse. Vi fiskere er stolte af det, vi laver, og det bidrager til kystsamfundene i Danmark og det danske samfund som helhed," siger han til avisen.

Fridi Magnusen understreger, at han ser konstruktivt på den kritik, der er rejst af Rigsrevisionen.

Svenskere opkøber danske fiskekvoter for over en milliard

Fiskeriminister: Svenske kvoteejere overholder alle krav

Kvotekonges hustru har købt fiskekvoter for 123 millioner

De største danske kvoteejere lander enorme gevinster

Forsiden lige nu

Efter kampvalg: Ny formand for Coops øverste myndighed

Der er både kommet ny formand og to nye næstformænd for Coops landsråd. Formanden kommer fra de selvstændige brugsforeninger og har 27 års erfaring fra lokal politik. Han vil bl.a. arbejde for at få mere debatkultur ind i detailkoncernen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier