ANNONCE
2014-06-19 11.36.jpg
Tom Axelgaard, adm. direktør i Axzon. | Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Milliardkoncernen Axzon i markant vækst før børsnotering

Landbrugskoncernen Axzon har i første halvår øget sit salg med 20 pct., mens bundlinjen er mere end fordoblet. Resultatet er signifikant bedre end forventet, siger topchefen.

Det danskejede svinelandbrug Axzon, der efter planen skal børsnoteres i 2018, buldrer frem med kraftig vækst.

Axzon

Axzon startede i 1994 med svineproduktion i Polen.

Koncernen ejer i dag en række store svinefarme i både Polen, Rusland og Ukraine, men driver også planteavl, pakkeri og slagterivirksomhed.

Samlet beskæftiger selskabet omkring 2500 medarbejdere og havde en omsætning på 1,3 mia. kr. i 2015 og 1,4 mia. kr. i 2016.

Det skriver Børsen.

Drevet af primært de høje priser på svinekød har Axzon i årets første seks måneder løftet sin omsætning med 20 pct., så den nu er tæt på 1 mia. kr. Samtidig er driftsindtjeningen (ebitda) steget med over 60 pct. til 272 mio. kr., mens resultatet efter skat er mere end fordoblet fra 52 mio. kr. til 121 mio. kr.

Stifter, topchef og medejer af Axzon Tom Axelgaard siger, at resultatet i første halvår var "signifikant bedre resultat end ventet" og fremhæver særligt et par markeder som succesfulde.

"Efter at priserne på vores produkter i anden halvdel af 2016 igen var blevet profitable, ventede vi et godt og stabilt første halvår 2017. Men en større europæisk eksport af svinekød til Kina og en mindre produktionsnedgang gav en efterspørgsel bedre end forventet i Europa," siger han.

Trods svinepest fordobler Axzon overskuddet

Storbønder kan ramme jackpot med børsnotering af milliardkoncern

Axzon vil bruge børsnotering som rambuk til nyt marked

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis