FødevareWatch

Fiskertalsmand ser intet problem i svenske kvoteejere

Det er i overensstemmelse med alle regler, at svenskere har opkøbt danske fiskekvoter, lyder det fra talsmand.

Esben Sverdrup-Jensen.

Det er både en mangeårig tradition og helt i overensstemmelse med alle regler, at svenskere tager del i fiskeriet i dansk farvand.

Sådan lyder det fra hovedorganisationen for større pelagiske fiskefartøjer, efter at DR søndag har fortalt, at 23 pct. af de danske fiskekvoter inden for det store industrifiskeri er ejet af fire svenske virksomheder.

"Det er fiskere, som er etableret i Danmark som danske virksomheder. De driver fiskeri fra Danmark, og de lander deres fisk i Danmark. Det har de gjort i mange år helt i overensstemmelse med danske regler og med EU's regler," siger Esben Sverdrup-Jensen, der er direktør i organisationen ved navn Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPP), til Ritzau.

Organisationen omfatter danske fiskefartøjer, der fisker pelagiske fiskearter som eksempelvis sild og makrel.

De fire svenske virksomheder har samlet set opkøbt kvoter for over en milliard kroner. Ingen af virksomhederne har ønsket at medvirke i DR's historie søndag. Tre af dem har i stedet henvist til DPP.

Og ifølge direktør Esben Sverdrup-Jensen er der altså ikke noget overraskende i, at der er svenske hænder på det danske fiskeri.

"Det er rigtigt, at der er nogle danske fiskere, som har solgt deres kvoter til svenske fiskere. Men Danmark har en meget tæt kobling til svensk fiskeri, og det har der været i generationer. Der har været udlændinge i dansk fiskeri i mange generationer. Nordmænd, færinger, islændinge og svenskere," siger han.

Fiskere: "Dansk fiskeri står overfor en kardinaludfordring"

Fiskeriminister: Svenske kvoteejere overholder alle krav

Svenskere opkøber danske fiskekvoter for over en milliard

Forsiden lige nu

Efter kampvalg: Ny formand for Coops øverste myndighed

Der er både kommet ny formand og to nye næstformænd for Coops landsråd. Formanden kommer fra de selvstændige brugsforeninger og har 27 års erfaring fra lokal politik. Han vil bl.a. arbejde for at få mere debatkultur ind i detailkoncernen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier