FødevareWatch

Fiskeriminister: Svenske kvoteejere overholder alle krav

Karen Ellemann mener, at svenske fiskere med kvoter i dansk farvand overholder reglerne. Samtidig fastslår hun, at hun gerne vil kigge på reglerne for de danske kvoter.

Det kommer ikke bag på fiskeriminister Karen Ellemann (V), at andele af det danske industrifiskere sidder på svenske hænder.

"Jeg var bekendt med, at der er svenske ejere af danske kvoter, lige så vel som jeg også er bekendt med, at der er danske fiskere i for eksempel britisk farvand," siger fiskeriministeren til Ritzau.

"Så på den måde er jeg ikke overrasket," lyder det.

DR har søndag fortalt, at 23 pct. af de danske kvoter inden for det store industrifiskeri er ejet af fire svenske virksomheder.

Karen Ellemann understreger, at de svenske fiskere overholder de krav, der stilles til fiskere, der holder til i dansk farvand.

"De svenskere, som ejer danske kvoter, de ejer et dansk indregistreret fartøj, og de sejler under dansk flag," siger Karen Ellemann og tilføjer:

"Og når man lever op til de krav, der stilles til danske fiskere, og også sejler under dansk flag, så er det i overensstemmelse med reglerne."

Men selv om Karen Ellemann siger, at reglerne bliver overholdt, så fastslår hun samtidig, at hun gerne vil kigge på reglerne for de danske kvoter.

"Når alt er sagt, så er jeg i gang med at se på reglerne for udenlandske ejere af danske kvoter. Og det arbejde laver jeg sammen med alle ordførerne fra Folketingets partier. Det er rigtigt, at Danmark kan opstille krav om tilknytningskrav, men det er vigtigt at kigge på de regler. For de skal være i overensstemmelse med EU's krav om for eksempel fri etableringsret og fri bevægelighed."

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, mener, at det er en god idé hurtigst muligt at få kigget på reglerne i forhold til tilknytningskrav.

"Måske skal man endda gå så langt som at sige, at man skal have haft dansk statsborgerskab i en årrække, inden man kan erhverve sig de her rettigheder," siger Ib Poulsen til Ritzau.

Han mener i øvrigt ikke, at svenskerne i det danske farvand kan sammenlignes med de danske fiskere, der sejler i udlandet.

"Der kan være mange grunde til, at danske fiskere fisker i udenlandsk farvand. Hvis nu det pågældende land ikke har kapacitet til at fiske sin egen kvote, så skal man have andre aktører ind. Og det er jo fint nok."

I løbet af efteråret forventes en reform af fiskeriet at være færdig.

Svenskere opkøber danske fiskekvoter for over en milliard

Karen Ellemann: Hammeren skal falde over for mange fiskekvoter

Socialdemokratiet vil have ryddet op i antallet af kvotehandler

Forsiden lige nu

Efter kampvalg: Ny formand for Coops øverste myndighed

Der er både kommet ny formand og to nye næstformænd for Coops landsråd. Formanden kommer fra de selvstændige brugsforeninger og har 27 års erfaring fra lokal politik. Han vil bl.a. arbejde for at få mere debatkultur ind i detailkoncernen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier