FødevareWatch

Ekstern undersøgelse skal grave svar frem i kvoteskandale

Kvoteskandalen med alle de famøse kvotekonger skal undersøges nærmere - og det skal ske inden jul, lyder det fra fiskeriminister Karen Ellemann (V).

Hvordan er det sket, at de danske fiskekvoter blev koncentreret på nogle få fiskeres hænder?

Det skal undersøges nærmere af en ekstern enhed, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Og det skal ske inden jul, fastslår den nye fiskeriminister Karen Ellemann (V).

"Vi har nu taget det første konkrete skridt i arbejdet med at rydde grundigt op på hele fiskeriområdet, både hvad angår regler og administration. Nu sætter vi gang i en ekstern undersøgelse af kvotekoncentrationsområdet. Vi er ikke i mål endnu og der venter fortsat mange dage i arbejdstøjet. Men jeg vil gerne kvittere for det gode og konstruktive samarbejde i ordførerkredsen," lyder det fra Karen Ellemann i meddelelsen.

Undersøgelsen sker i forlængelse af Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentration i dansk fiskeri, som dokumenterede yderste kritisable tilstande i det danske kvotesystem, pegede på dokument falskneri, brugen af skuffeselskaber og ledte til politianmeldelse af fem personer.

Undersøgelsen kommer til at se nærmere på følgende forhold, skriver ministeriet:

- Dybdegående bagudrettet undersøgelse af sagspraksis, administration og kontrol af fartøjs- og kvotehandler.
- Analyse af det eksisterende administrationssystem, herunder eventuelle systemiske fejl og mangler, samt systemets evne til at opdage stråmandsvirksomhed.
- forslag til en fremtidig administrationsmodel, herunder muligheder for digitalisering og et nyt register for kvoteejerskab.

Ydermere skal der ses nærmere på udenlandske fiskeres ejerskab af danske fiskekvoter, og hvordan der kan udvikles et velfungerende regelsæt i overensstemmelse med EU's regler.

Karen Ellemann: Hammeren skal falde over for mange fiskekvoter

Løkke afviser kritik fra statsrevisorformand i kvotesag

Statsrevisorer overvejer klage over Løkke i kvotekonge-sag

Forsiden lige nu

Efter kampvalg: Ny formand for Coops øverste myndighed

Der er både kommet ny formand og to nye næstformænd for Coops landsråd. Formanden kommer fra de selvstændige brugsforeninger og har 27 års erfaring fra lokal politik. Han vil bl.a. arbejde for at få mere debatkultur ind i detailkoncernen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier