FødevareWatch

Danish Crown vil udvide produktionen på Bornholm

Mens de fleste Danish Crown-slagterier oplever et fald i tilførslen af svin, står det anderledes til på solskinsøen. Her søger Danish Crown om tilladelse til at udvide produktionen.

De bornholmske svineproducenter har været flittige. Så flittige at Danish Crown-slagteriet på øen ansøger om at udvide produktionen fra 500.000 svin om året til 550.000 svin årligt.

Det skriver Landbrugsavisen.

"Som et led i redningsplanen for slagteriet på Bornholm er vi nu nået så langt op i antal slagtninger, at vi er nødt til at søge om tilladelse til flere slagtninger. For vi skal altid have en sikkerhedsmargin for, at vi kan slagte de grise, der er, og derfor søger vi i god tid om miljøgodkendelsen," siger Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown, til avisen.

Jens Hansen forventer, at man vil nå 550.000 slagtede svin årligt inden for nogle år.

Danish Crown nåede at få sine penge fra skandaleramt kødgigant

Danske slagterier har ramt bunden

Dollargrinet er stivnet: Kursfald rammer landbruget

Forsiden lige nu

Sv. Michelsen genfinder rytmen i nyt regnskab

Den 84 år gamle chokoladevirksomhed mærker, at flere danskere er villige til at betale høje priser for luksusvarer. Et nyt bestyrelsesmedlem skal sætte endnu mere skub i udviklingen.

Forskere: Økolandbrug kan brødføde klodens befolkning

I et netop publiceret studie har en grupper forskere fundet frem til, at økologisk landbrug modsat tidligere antagelser kan brødføde verdens befolkning. Dog skal madspildet reduceres kraftigt, og produktionen af dyrefoder skal lægges om.

Strejke rammer flere slagterier

Slagterimedarbejderne på Ticans slagterier i Brørup og Thisted har tirsdag morgen nedlagt arbejdet. Hos Danish Crown i Horsens bliver der heller ikke slagtet i dag.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier