FødevareWatch

Fiskehandlere vil sælge rødspætter til en femmer

Med et tilbud om fire rødspætter for 20 kr. vil foreningen Danmarks Fiskehandlere markere sit 100 års jubilæum og forsøge at få skabe opmærksomhed om den "glemte spise."

Danskerne sætter slet ikke nok rødspætter til livs, hvis man spørger i foreningen Danmarks Fiskehandlere, som i år runder sit 100-års jubilæum.

Til Berlingske fortæller foreningens formand, Martin Maric, at man med et slagtilbud på rødspætter den 16. august vil forsøge at genskabe noget af det salg og den opmærksomhed, som fisken i sin storhedstid i 1950'erne havde.

"Vores største udfordring er ganske enkelt, at hovedparten af danskerne har glemt, hvordan man tilbereder fisk , og i det hele taget hvordan man laver mad, fordi de har så travlt med at arbejde. Folk føler sig utrygge og fremmedgjorte over for fisk. Det er det, vi bruger mest tid på i foreningen - at gøre folk mere trygge ved fisk og give dem lyst til at spise fisk," siger han til avisen.

Lokalt fokus fordobler salget af østers

Vestjysk fiskehandler har aldrig haft underskud: "Vi passer godt på vores penge"

Fornyet fiskehandleruddannelse skal lokke flere til

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier