FødevareWatch

Ambitiøse Sashimi Royal klar med første fisk

Virksomheden Sashimi Royal i Hanstholm vil lave Danmarks største fiskeopdræt med sushifisk.

Et nyt og ambitiøst fiskeprojekt har længe været på vej på den jyske vestkyst, og onsdag lukkede Sashimi Royal så de første 1000 små Kingfish, som er en fin sushifisk, ud i vandet.

Det skriver TV Midtvest.

Når anlægget er fuldt oppe at køre bliver det angiveligt Danmarks største fiskeopdræt med en kapacitet til en halv million fisk. Selskabet forventer en årlig eksport på 300 mio. kr.

"Vi håber på at vi kan trykke australierne ud af EU. Og så håber vi på at vi også kan give japanerne et lille stød i siden," siger direktør Claus Rom til tv-stationen.

Sahimi Royal forventer at bygge yderligere tre anlæg på havnen i Hanstholm inden udgangen af 2020. Det vil kaste omkring 50 arbejdspladser af sig.

Stort vestjysk saltvandsdambrug klar til sommer

Vestjysk fiskeprojekt når i mål med finansiering

Stress hos ejer har forsinket ambitiøst vestjysk fiskeprojekt

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier