FødevareWatch

Nordnorske laks får egen flyrute

Fragtfirmaet DHL åbner i næste uge sin første norske indenrigs fragtflylinje til nordnorske Lakselv. Herfra vil man i fremtiden kunne sende de værdifulde laks ud i hele verden.

I næste uge klipper den europæiske DHL-direktør og en norsk embedsmanden snoren til en ny flyrute mellem nordnorske Lakselv Lufthavn i Finnmarken og Banak og Gardermoen-lufthavnen ved Oslo, skriver Ilaks.no.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder – HER!

Den nye fragtrute blev præsenteret i februar, og den skal blandt andet sørge for, at DHL kan få del i den store eksport af norsk seafood, hvor Nordnorges andel udgør omkring 40 pct. Derudover regner transportvirksomheden også med at få del i de øgede olie- og gasaktiviteter, som rykker længere og længere mod nord.

I lufthavnen har man etableret en godkendt fødevareterminal, hvorfra man regner med at skulle sende laks til blandt andet USA, som er store aftagere af de norske "flyve-fisk."

USA flyver mere og mere laks ind fra Norge

Norges fiskeeksport når nye rekordhøjder

Lakseselskab med danske rødder bliver verdens 6. største

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier