FødevareWatch

Grønlandske rejekongers indtjening falder

Selvom den grønlandske seafood-koncern Polar Seafood fik flere penge ind på salget af fisk og skaldyr, drattede indtjeningen sidste år.

Polar Seafood, som er ejet af to grønlandske rigmænd, solgte for knap 100 mio. kr. mere i 2016 end i rekordåret 2015, så omsætningen nu ligger på 3,1 mia. kr.

Men indtjeningen i det grønlandske selskab, der tjener sin formue primært på røde rejer, har ikke kunnet følge med. Overskuddet før skat landede på små 270 mio. kr. mod 340 mio. kr. i rekordåret 2015.

Det skriver Berlingske.

"Vi er tilfredse med resultatet. Vores evne til at levere kvalitet og manøvrere hurtigt og fleksibelt i et turbulent marked har endnu engang vist forskellen på succes og middelmådighed. Og netop kvalitet og fleksibilitet kan vores medarbejdere levere, både på havet og i fabrikkerne i Grønland og andre steder i vores internationale organisation", siger bestyrelsesformand Henrik Leth i en kommentar til regnskabet til Berlingske.

Det er først og fremmest lavere salgspriser på rejer til de store markeder, der er skyld i den lavere indtjening.

Anders Brøns og Jens Salling er mændene bag koncernen, som er Grønlands største privatejede virksomhed.

Avis: Rejekonger får plads på listen over de allerrigeste efter rekordår

Overflod af jomfruhummere giver "klart bedste resultat i selskabets historie"

Kom tæt på Grønlands største selskab

Forsiden lige nu

Efter kampvalg: Ny formand for Coops øverste myndighed

Der er både kommet ny formand og to nye næstformænd for Coops landsråd. Formanden kommer fra de selvstændige brugsforeninger og har 27 års erfaring fra lokal politik. Han vil bl.a. arbejde for at få mere debatkultur ind i detailkoncernen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier