ANNONCE
Knuthenlund svin.jpg
Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Økologer tjener tre gange så meget på deres svin

Det koster mere at lave en økogris, men prisen på dyrets kød er til gengæld højere end på konventionelle grises. Det viser beregninger fra Seges.

Det er billigere at lave en konventionel gris end en økologisk. Til gengæld får bonden mere for kødet fra økogrisen.

Beregninger fra landbrugets videncenter Seges viser, at økologerne for tiden får næsten tre gange så meget for deres økosvinekød, som konventionelle landmænd får for deres normale.

Det skriver Børsen.

Ydermere er de økologiske landmænd så effektive, at de højere omkostninger ikke æder af resultatet. Seges beregninger viser nemlig, at det gennemsnitlige driftsresultat for en økologisk svinebonde sidste år var mere end tre gange så godt som en konventionel svinebondes.

L&F: Flere hundrede nye økologer i 2017

Svenskere er vilde med dansk økologi

Danmark har verdensrekord i økologikøb

Østjylland oplever mangel på økologisk oksekød

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis