FødevareWatch

Økologer tjener tre gange så meget på deres svin

Det koster mere at lave en økogris, men prisen på dyrets kød er til gengæld højere end på konventionelle grises. Det viser beregninger fra Seges.

Det er billigere at lave en konventionel gris end en økologisk. Til gengæld får bonden mere for kødet fra økogrisen.

Beregninger fra landbrugets videncenter Seges viser, at økologerne for tiden får næsten tre gange så meget for deres økosvinekød, som konventionelle landmænd får for deres normale.

Det skriver Børsen.

Ydermere er de økologiske landmænd så effektive, at de højere omkostninger ikke æder af resultatet. Seges beregninger viser nemlig, at det gennemsnitlige driftsresultat for en økologisk svinebonde sidste år var mere end tre gange så godt som en konventionel svinebondes.

L&F: Flere hundrede nye økologer i 2017

Svenskere er vilde med dansk økologi

Danmark har verdensrekord i økologikøb

Østjylland oplever mangel på økologisk oksekød

Forsiden lige nu

Danish Crowns kinesiske salg dalede med 1,2 mia

Slagterikoncernen har fire erklærede hjemmemarkeder i Nordeuropa, men derudover spiller Kina en stadig større rolle i koncernen. Forud for et kommende større fabrikssats i landet, har det seneste år dog budt på en markant tilbagegang.

Unilever leder efter ny topchef

Jagten er sat ind på en afløser til den mangeårige topchef i Unilever-koncernen Paul Polman, der ventes at træde tilbage inden får få år.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier