ANNONCE
17388054 - 02_03_2010 - Lars Løkke Rasmussen, statsminister - SØLBECK CHRISTIAN KLINDT
Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Medie: Storfiskere køber sig adgang til statsministeren

Mange af landets største kvoteholdere i fiskeriet køber sig adgang til statsministeren gennem donationer til Løkkefonden. Udemokratisk og bekymrende, lyder det fra de små fiskere.

Ekstra Bladet har gennemgået listen over store bidragsydere til Løkkefondens nytårskur i januar i år. Her dukker flere af landets største kvoteholdere i fiskeriet op som bidragsydere.

Arrangementet blev holdt af storfiskeren John-Anker Hametner Larsen, der også har doneret 25.000 kr. til arrangementet. Derudover har Gullak Arngrimsson Madsen, ejer af Rederiet Ruth, der foretager havfiskeri, doneret 10.000 kr. Han er Danmarks 77. rigeste person i 2017 med en formue på 1,4 mia. kr.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

I alt har Ekstra Bladet trevlet 11 såkaldte "kvotekonger" op, der tilsammen har bidraget med 170.000 kr. til nytårskuren og statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) fond, der hjælper udsatte drenge.

Det møder kritik fra Foreningen For Skånsom Kystfiskeri.

"Det er udemokratisk, og jeg synes ikke, at penge skal afgøre, hvilken indflydelse, man har i dansk politik," siger formand i foreningen, Søren Jacobsen, til Ekstra Bladet.

Medie: ”Kvotekonge” investerede mio i V-profils selskab

Folketinget udtaler sin alvorligste kritik af Esben Lunde

Eksperter: Fødevareministeren har overtrådt central lov

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis