ANNONCE
sashimiroyal.jpg
Foto: FødevareWatch

Stort vestjysk saltvandsdambrug klar til sommer

Sashimi Royal er ved at opføre et nyt saltvandsdambrug ved Hanstholm. Målet er at vinde terræn i det voksende europæiske marked for dyre fisk til sushi.

Et nyt og ambitiøst fiskeprojekt har længe været på vej på den jyske vestkyst.

Det drejer sig om Sashimi Royal, der er navnet på et stort dambrug, som lige nu er ved at blive bygget i Hanstholm. Efter flere udsættelser forventer virksomheden at begynde første fase af produktionen til sommer.

Det skriver DR Midt- og Vestjylland.

Hos Sashimi Royal vil man for første gang i Danmark opdrætte arten kingfish. Ifølge virksomhedens direktør Bent Urup bliver der i øjeblikket solgt 4.000 til 5.000 ton kingfish i Europa, hvoraf det meste importeres fra Australien og Chile. Kingfish indbringer omkring 100 kr. kiloet, hvilket er mere end det dobbelte af laks fra dambrug.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Miljø- og Fødevareministeriet tror så meget på projektet, at det har fået over 30 mio. kr. i støtte, og produktionen kommer til at foregå med den nyeste miljøteknologi.

"Vi recirkulerer vandet. Det sikrer os en god vandkvalitet. Vi har styr på udefrakommende parasitter, og vi har et meget lille behov for at skifte vandet, så vi belaster ikke miljøet ret meget," siger teknisk chef hos Sashimi Royal Thomas Sandal til DR.

På Sashimi Royal skal der, når anlægget står klar, produceres 1.200 ton kingfish. Målet er dog at udvide produktionen på sigt, så virksomheden får en kapacitet på 5.000 ton fisk om fem år, hvor medarbejderstaben samtidig vil være vokset til 50 ansatte. Det har Bent Urup tidligere fortalt til FødevareWatch.

Vestjysk fiskeprojekt når i mål med finansiering

Dansk fiskeopdræt skal løfte eksport af vandteknologi

Investorer kaster millioner i ambitiøst fiskeprojekt

Modtag nyhedsbreve fra FødevareWatch gratis